Τα νέα μου

Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος εξαπάτησαν τους συνταξιούχους

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από τους κ. Νότη Μηταράκη, αν. Τομεάρχη Εργασίας, βουλευτή Χίου, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Τομεάρχη Οικονομικών, βουλευτή Φθιώτιδας και κ. Σοφία Βούλτεψη, Αν. Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής, βουλευτή Β’ Αθηνών, πραγματοποίησε περιοδεία στο Νομό Γρεβενών.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στο συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό σύστημα και τη ζημιά που επέφερε η τετραετία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: «Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος εξαπάτησαν τους συνταξιούχους αλλά και τους εργαζόμενους», τόνισε. 

«Το ασφαλιστικό ήταν βιώσιμο το 2014, γεγονός που επιβεβαιωνόταν και από την Τρόικα. Και όμως η εγκληματική τους στρατηγική, οδήγησε σε 21 μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις εισφορών με το τρίτο μνημόνιο και το Νόμο Κατρούγκαλου: Ήδη οι μειωμένες συντάξεις του νόμου Κατρούγκαλου εφαρμόζονται στους νέους συνταξιούχους και στις χήρες. Ενώ επαγγελματίες, αγρότες και μισθωτοί πληρώνουν υπέρογκες εισφορές. Εξαπάτησαν ανέργους και εργαζόμενους με επιστροφή στην ύφεση, με ανεργία πολύ μεγαλύτερη από τις προβλέψεις το 2014 και πολιτικές που καταστρέφουν αντί να δημιουργούν δουλειές.  

Αναφερόμενος στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είπε: «Η Νέα Δημοκρατία θέλει ένα ασφαλιστικό, δίκαιο και βιώσιμο, ελπιδοφόρο για όλους. Η πρότασή μας έχει στο κέντρο της τη μείωση των εισφορών για όλους και μια επικουρική με κεφαλαιοποίηση για τους νέους ώστε να έχουν οι εισφορές τους χαρακτήρα αποταμίευσης».

Η περιοδεία γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, επ’ ευκαιρία της 83ης ΔΕΘ και περιελάμβανε, συναντήσεις με πολίτες και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, επισκέψεις στο ΤΕΙ Γρεβενών, το Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς, στο νέο εργοστάσιο επεξεργασίας χρώματος στο Χρώμιο και το Φαράγγι Σπηλαίου."

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση