Τα νέα μου

Περιοδεία Ν. Μηταράκη στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της 83ης ΔΕΘ

Περιοδεία Ν. Μηταράκη στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της 83ης ΔΕΘ

Περιοδεία στη Θεσσαλονίκη και συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς έχει ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας,  κ. Νότης Μηταράκης, στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μηταράκης ήταν ομιλητής σε εκδήλωση της Γραμματείας εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα της Νέας Δημοκρατίας. Στην τοποθέτησή του ανέπτυξε τις βασικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της για την ανάπτυξη και το ασφαλιστικό. «Η ανάπτυξη» τόνισε «θα έρθει μέσα από τον ιδιωτικό τομέα και τις επενδύσεις. Τη διετία 2012-2014 σε δυσχερέστερες συνθήκες, είχαμε καταφέρει να προσελκύσουμε επενδύσεις 37,6 δις €, γιατί πιστεύουμε στις επενδύσεις, σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ. Στηρίζουμε όμως την υγιή επιχειρηματικότητα, που σέβεται τους νόμους και τους εργαζομένους της». Τόνισε επίσης ότι πρέπει να δούμε το ασφαλιστικό και από την πλευρά του εργαζόμενου. «Οι σημερινοί εργαζόμενοι πρέπει να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στην κοινωνική ασφάλιση – και τα οφέλη της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης πρέπει να διαχυθούν και τους μισθωτούς. Αυτό θα γίνει μόνο αν ελαφρύνουμε τις εισφορές για όλους και αν δώσουμε σε κομμάτι των εισφορών αποταμιευτικό χαρακτήρα», κατέληξε.

Στην εκδήλωση, ομιλητές ήταν επίσης ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Γιάννης Βρούτσης Τομεάρχης Εργασίας και ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας.

Νωρίτερα, ο κ. Μηταράκης είχε συνάντηση με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας (ΣΒΕΕ), έναν από τους θεσμοθετημένους κοινωνικούς εταίρους. Συζήτησαν τα προβλήματα της βιομηχανίας και της ανάπτυξης γενικότερα και ο κ. Μηταράκης ανέλυσε τις θέσεις και τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το νέο ασφαλιστικό σύστημα.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση