Τα νέα μου

Καμία μόνιμη παραμονή μεταναστών στα νησιά. Ο ανθρωπισμός πνίγηκε στην ανικανότητά τους.

Ο κ. Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου, σχολιάζοντας τη δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα για το μεταναστευτικό, μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στο Σάλτσμουργκ, είπε:

«Ο Πρωθυπουργός με τη δήλωσή του δείχνει ότι ακόμα δεν έχει αντιληφθεί το πρόβλημα του μεταναστευτικού. Εμφανίζεται πάλι διχαστικός, χωρίζοντας την Ελλάδα και την Ευρώπη σε στρατόπεδα: Οι δήθεν «κακοί» που θέλουν τις χώρες – οχυρά και οι δήθεν «καλοί» που θέλουν την ευημερία των λαών. Αδυνατεί να αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας, ότι η ασφάλεια των χωρών της Ευρώπης και η προσπάθεια μείωσης των πολέμων, των ανισοτήτων και της φτώχειας δεν είναι στόχοι αντίθετοι. Εμείς θέλουμε οι άνθρωποι να μένουν και να ευημερούν στον τόπο τους. Και η Ευρώπη ήδη κάνει και μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα για αυτό. Η δική μας όμως ευθύνη είναι πρωτίστως απέναντι στον ελληνικό λαό, ιδιαίτερα στους νησιώτες. 

Πρέπει να προστατεύσουμε τους δικούς μας πολίτες: προστασία της δημόσιας υγείας, προστασία της περιουσίας, δημόσια ασφάλεια. Αυτό επιτυγχάνεται με φύλαξη συνόρων, γρήγορη εξέταση αιτημάτων ασύλου, διαδικασίες επαναπροώθησης όσων δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας, ταχεία αποσυμφόρηση και φυσικά καμιά μόνιμη παραμονή μεταναστών στα νησιά. Πάντως μέχρι σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντί να σταματήσουν τους πολέμους, έφεραν την εξαθλίωση του πολέμου στη χώρα μας. Η Μόρια, η ΒΙΑΛ, το Βαθύ είναι η ντροπή της Ελλάδας του κ. Τσίπρα. Ξοδεύτηκαν 1,6 δισ. ευρώ. Ο ανθρωπισμός πνίγηκε στην ανικανότητά τους.»

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση