Τα νέα μου

Μηταράκης στην Καλαμωτή: Στη Χίο ενώνουμε δυνάμεις για το νησί και την πατρίδα

Από την Καλαμωτή, ξεκίνησε το διάλογο και τη διαβούλευση με τους Χιώτες ο κ. Νότης Μηταράκης, σηματοδοτώντας την έναρξη της προεκλογικής μάχης. Στο επίκεντρο του διαλόγου, ο κ. Μηταράκης έθεσε την πρότασή του για τη Χίο της Νέας Δεκαετίας, μια πρόταση με 4 συν 1 πυλώνες για ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, ολοκλήρωση υποδομών, αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, και ένα ειδικό σχέδιο για Αμανή, Οινούσσες και Ψαρά.

Ο κ. Μηταράκης, μετέφερε μήνυμα ενότητας, λέγοντας ότι το σχέδιό του αφορά το σύνολο της Χιώτικης κοινωνίας και ζητώντας τη συμβολή όλων. «Η Νέα Δημοκρατία», πρόσθεσε «έχει μπροστά της κρίσιμες μάχες με βασικό διακύβευμα το μέλλον αυτού του τόπου. Η ενότητα δεν είναι δικαίωμά μας, αλλά υποχρέωσή μας απέναντι στην πατρίδα».

Αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της θητείας του ως βουλευτής Χίου της Αντιπολίτευσης και ως Υφυπουργός Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Σαμαρά: ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων για το αεροδρόμιο, 6,7 εκ. ΕΣΠΑ που είχαν εξασφαλιστεί για τη Χίο και απεντάχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, προστασία του νησιωτικού ΦΠΑ. Τόνισε, ότι δεν αρκεί απλώς να μαθαίνεις τα προβλήματα: Πρέπει να φέρνεις τη Χίο στο προσκήνιο. Υπογράμμισε τις συνολικά 279 ερωτήσεις που έχει καταθέσει, τις τροπολογίες για την αναγκαστικότητα της ΕΜΧ, το ΦΠΑ, το ρουκετοπόλεμο και τις συντάξεις, αλλά και το Προσυνέδριο της ΝΔ για το Μεταναστευτικό που οργανώθηκε στη Χίο.

Αναλύοντας το σχέδιό του, ο κ. Μηταράκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις συνέργειες: Τουρισμός, ναυτιλία, μαστίχα, εκπαίδευση, υποδομές, η δημιουργικότητα του Χιώτη είναι βασικές συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας. Τόνισε την ανάγκη για κοινωνική συνοχή ως προαπαιτούμενο της βιώσιμης ανάπτυξης. Επανέλαβε τις θέσεις για το Μεταναστευτικό, όπως επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, επαναπροωθήσεις και καμία μόνιμη παραμονή. Για την Αμανή, τις Οινούσσες και τα Ψαρά, τόνισε ότι είναι εθνικός στόχος να ενισχυθεί ο πληθυσμός με αύξηση των θέσεων εργασίας και εκμετάλλευση των ιδιαιτεροτήτων των περιοχών.

«Βρίσκομαι στη Χίο για να προσφέρω και όχι για να αναδειχθώ. Είμαι εδώ για να μείνω», τόνισε. «Τα τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, ήταν χρόνια χαμένα. Τώρα μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας στον τόπο τους. Στη Χίο ενώνουμε δυνάμεις για το νησί μας και την πατρίδα», κατέληξε.

Ο διάλογος συνεχίζεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Χίου και τους προσεχείς μήνες σε ολόκληρο το νησί.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση