Τα νέα μου

Να αναδειχτεί η Βολισσός ως το κέντρο της Βόρειας Χίου

Τις δημόσιες παρουσίες του και το διάλογο με τους πολίτες συνεχίζει ο Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου, μετά την Καλαμωτή και το Πανεπιστήμιο. Αυτή τη φορά από τη Βολισσό, ο κ. Μηταράκης παρουσίασε το σχέδιό του με τους 4 + 1 πυλώνες για οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, διαχείριση του μεταναστευτικού και υποδομές. Ιδιαίτερα στάθηκε στον τελευταίο πυλώνα, το Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο για την Αμανή και τα μικρότερα νησιά.

«Είναι εθνικός στόχος να διατηρήσουμε τον πληθυσμό και να αυξήσουμε τους νέους στις πιο απομακρυσμένες περιοχές» είπε ο κ. Μηταράκης. «Η Βολισσός πρέπει να αναδειχτεί σε μητροπολιτική πόλη, το κέντρο της Βόρειας Χίου», συνέχισε. «Ο στόχος θα επιτευχθεί αν αναδείξουμε τις δυνατότητες της κάθε περιοχής και αν εκμεταλλευτούμε τις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου», τόνισε, δίνοντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα της Μαρίνα και το Κάστρο της Βολισσού.

Αναφέρθηκε εξάλλου στις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για την ανάπτυξη. «Αρχίζουμε με τα αυτονόητα: να υπάρχει γιατρός και δάσκαλος, ασθενοφόρο, αλλά και οδηγός, τηλεοπτικό σήμα, ΚΕΠ, αστυνομικός σταθμός. Πρέπει όμως να δούμε και επενδυτικά και φορολογικά κίνητρα για τις νέες εταιρείες που θα αξιοποιήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής». 

Κατέληξε λέγοντας ότι τα 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ ήταν 4 χαμένα χρόνια. Πρέπει όλοι μαζί, ενωμένοι να ξεκινήσουμε τη μάχη για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας στον τόπο τους. Στη Χίο ενώνουμε δυνάμεις, για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, το νησί και την πατρίδα.

Τέλος, ανέφερε ότι η επόμενη συζήτηση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες στο Χαλκειός, όπου θα επικεντρωθεί στο θέμα της μεταναστευτικής κρίσης.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση