Τα νέα μου

Ούτε το απλό έργο ενίσχυσης του ψηφιακού σήματος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει η κυβέρνηση μέσα σε 4 χρόνια

Ούτε το απλό έργο ενίσχυσης του ψηφιακού σήματος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει η κυβέρνηση μέσα σε 4 χρόνια

Ο κ. Νότης Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη β’ φάση υλοποίησης του έργου για την πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης.

«Η κυβέρνηση έκλεισε μια πλήρη κοινοβουλευτική θητεία και δεν κατάφερε ούτε καν να ολοκληρώσει ένα σχετικά απλό έργο, αυτό της πρόσβασης όλων των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών σε τηλεοπτικό σήμα.

Στην κυβέρνηση Σαμαρά είχαμε ήδη από το 2014 προχωρήσει σε σχεδιασμό και Προκήρυξη έργου ενίσχυσης του τηλεοπτικού σήματος για τις περιοχές του Β. Αιγαίου και της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Το έργο θα είχε χρηματοδοτηθεί πλήρως από χρήματα του ΕΣΠΑ, θα κάλυπτε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους και θα είχε υλοποιηθεί σε ορίζοντα κάποιων μηνών, χωρίς καμιά εμπλοκή και ταλαιπωρία του κόσμου.

Από ιδεοληψία και μικροπολιτική προσέγγιση, όπως είναι η πάγια τακτική της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαπολύοντας τότε κατηγορίες μέσω του αρμόδιου Υπουργού ότι δήθεν στηριζόταν με τον τρόπο αυτό ο πάροχος επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, ακύρωσε το έργο για να προχωρήσει σε μια υποτιθέμενη καλύτερη λύση.

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά και οι πολίτες ακόμα δεν έχουν σήμα και υφίστανται την ταλαιπωρία υποβολής δικαιολογητικών: ώστε «κάποτε» να χαρακτηριστούν ως «δικαιούχοι», «κάποτε» να ενταχθούν στο έργο και «κάποτε» να αποκτήσουν το πολυπόθητο ψηφιακό σήμα. Το πότε θα γίνει αυτό είναι άγνωστο. Και τελικά δεν πρόκειται για ενίσχυση του ψηφιακού σήματος συνολικά, άρα δεν έχουμε μόνιμη και ολιστική λύση.

Ας κρίνουν οι πολίτες ποια ήταν η καλύτερη λύση, ποια ήταν η πιο εύκολα και άμεσα εφαρμόσιμη, χωρίς ταλαιπωρία για τους ίδιους.»

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση