Τα νέα μου

Εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας για τα προβλήματα του πολίτη δείχνουν οι απαντήσεις των Υπουργείων

Δήλωση Βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότη Μηταράκη σε συνέχεια απάντησης που έλαβε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη σε ερώτησή του για τις διακοπές ρεύματος στη Χίο.

«Καθημερινά καταθέτω ερωτήσεις σε Υπουργούς και υπηρεσίες για όλα τα θέματα που απασχολούν το νησί μας.

Πολύ συχνά τα Υπουργεία δε μπαίνουν καν στον κόπο να απαντήσουν.

Αλλά και όταν απαντούν, καθόλου αισιόδοξα δεν είναι αυτά που διαβάζουμε. Οι απαντήσεις των αρμοδίων, για τα θέματα της καθημερινότητας, δείχνουν την εικόνα της εγκατάλειψης, της απαξίωσης των υποδομών, αλλά και της αδιαφορίας του κράτους για τα προβλήματα των πολιτών.

Στις 11 Δεκεμβρίου 2018, έκανα τη με αριθμό 4195 ερώτηση για τις διακοπές ρεύματος στο νησί μας. Ο ΔΕΔΔΗΕ και το Υπουργείο απαντούν με το 91939/2276 έγγραφό τους στις 18 Ιανουαρίου 2019 με μια χαρακτηριστική χαλαρότητα: «Κάνουμε έργα συντήρησης, αλλά υπάρχουν και τα απρόβλεπτα». Καμιά μέριμνα και κανένας σχεδιασμός για την αντιμετώπιση κατά το δυνατόν και των έκτακτων καταστάσεων. Και αν τελικά είχαν κάνει όσα έπρεπε, τα «απρόβλεπτα» δεν θα είχαν τόσο σημαντικές επιπτώσεις.

Θα συνεχίσω να παρακολουθώ από κοντά αυτό το κρίσιμο θέμα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν απέτυχε μόνο στα μεγάλα, στα εθνικά θέματα, στην οικονομία, στο μεταναστευτικό. Απέτυχε πρωτίστως στα «μικρά», στον αγώνα της καθημερινότητας. Απέτυχαν ακόμα και να τελειώσουν έργα που τους είχαν δοθεί ώριμα.

Αλλά ευτυχώς, αυτή η Κυβέρνηση σε λίγες εβδομάδες, σε λίγους μήνες φεύγει!»

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση