Τα νέα μου

«Μηταράκης για μεταναστευτικό: Κλειστή ΒΙΑΛ και ταχεία εξέταση αιτήσεων ασύλου προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας»

Μηταράκης για μεταναστευτικό: Κλειστή ΒΙΑΛ και ταχεία εξέταση αιτήσεων ασύλου προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας

Επίσκεψη στη ΒΙΑΛ πραγματοποίησε κατά την τελευταία μέρα της προεκλογικής εκστρατείας ο Νότης Μηταράκης. Στη διάρκεια της επίσκεψης, διαπίστωσε για άλλη μια φορά τις εξαιρετικά άσχημες συνθήκες που επικρατούν και συνομίλησε με τους αστυνομικούς που έχουν τη φύλαξη του hotspot

Από τη ΒΙΑΛ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχω επισκεφθεί τη ΒΙΑΛ πολλές φορές. Διαρκώς διαπιστώνω τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν: για αυτούς που διαμένουν, για τους ανθρώπους που εργάζονται εδώ και φυσικά για την επιβάρυνση των τοπικών κοινωνιών. Συνθήκες τις οποίες η απερχόμενη κυβέρνηση δε φρόντισε να βελτιώσει κατά τα τεσσεράμισι χρόνια από τότε που η ίδια δημιούργησε το πρόβλημα. Άκουσα με προσοχή τους αστυνομικούς που υπηρετούν στη ΒΙΑΛ και προσφέρουν έργο συχνά πάνω από τις ανθρώπινες αντοχές. 

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται για την επίλυση του μεταναστευτικού. Πρώτη προτεραιότητα η φύλαξη των συνόρων με κάθε μέσο. Δεύτερον η κλειστή ΒΙΑΛ και η ταχεία εξέταση των αιτήσεων ασύλου. Όσων η αίτηση απορρίπτεται, επιστρέφουν στην Τουρκία. Στόχος είναι η ταχύτατη αποσυμφόρηση της Χίου και φυσικά να μην υπάρχει καμία μόνιμη παραμονή στην ακριτική Ελλάδα, για εθνικούς λόγους. Η πολιτική που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό δεν αρμόζει σε ευνομούμενο κράτος. Η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών περνάει μέσα και από την επίλυση του μεταναστευτικού. Ξεκινάμε άμεσα τη δουλειά ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση το ταχύτερο δυνατό.»

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση