Τα νέα μου

Συνάντηση Μηταράκη με Επιμελητήριο Χίου

Συνάντηση Μηταράκη με Επιμελητήριο Χίου

Συνάντηση πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης με το Επιμελητήριο Χίου.

Στη διάρκεια της συζήτησης η οποία πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα, ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου σχετικά με τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση αναφορικά με το φορολογικό, και τόνισε πως βασικός στόχος της πολιτικής ηγεσίας, είναι η τόνωση της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, μέσα από μια σειρά από φορολογικές μειώσεις και διευκολύνσεις που θα θέσουν και πάλι σε τροχιά την ανάπτυξη του τόπου. 

Εν συνεχεία, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε πως η Χίος έχει γυρίσει ήδη σελίδα έπειτα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια εγκατάλειψης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην πρόοδο βασικών έργων υποδομής τα οποία είναι κρίσιμα για την ποιότητα ζωής των κατοίκων του νησιού, ενώ έγινε και ιδιαίτερη μνεία στο μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού. 

Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Μηταράκης δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χίου για τη σημερινή μας συνάντηση και να τους εκφράσω την πρόθεσή μου να είμαι δίπλα τους και να δουλέψουμε μαζί για το καλό του τόπου. Κατά τη διάρκεια της κουβέντας μας, τόνισα πως η κυβέρνηση έχει θέσει σαν προτεραιότητα τη λήψη μιας σειράς μέτρων σε φορολογικό επίπεδο, που θα ανατρέψουν σταδιακά τη φοροκεντρική λογική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα τονώσουν την αγορά και θα στηρίξουν την επιχειρηματική κοινότητα. 

Επιπλέον, τους ενημέρωσα για τη σημαντική πρόοδο που έχει γίνει αναφορικά με σημαντικά έργα υποδομής του νησιού, καθώς μέσα σε αυτούς τους τέσσερις σχεδόν μήνες διακυβέρνησης, επιλύσαμε ζητήματα που παρέμειναν στάσιμα για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, με βασικότερο επίτευγμά μας, την πρόοδο στο ζήτημα του αεροδρομίου της Χίου. 

Εν συνεχεία, συμφωνήσαμε στην ανάγκη επανεξέτασης του χωροταξικού σχεδιασμού του νησιού, έτσι ώστε να προστατεύεται το περιβάλλον και η παράδοση, αλλά ταυτοχρόνως να προωθείται και η ανάπτυξη.

Τέλος, αναφορικά με το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού, δήλωσα πως έχουμε πλήρη συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης και των συνεπειών που ενδεχομένως αυτή επιφέρει σε οικονομικό επίπεδο για την τοπική κοινωνία. Ήδη η κυβέρνηση έχει αναγγείλει μια σειρά μέτρων προς την κατεύθυνση της αποσυμφόρησης των ακριτικών μας νησιών και της αυστηροποίησης της διαδικασίας ασύλου, ώστε να επιστρέφονται άμεσα όσοι δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Ειδικά στη Χίο προτεραιότητα είναι το κλείσιμο της ΒΙΑΛ και η μεταφορά της εκτός αστικού ιστού.»

 

 

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση