Τα νέα μου

Επίσκεψη Σκρέκα- Μηταράκη στο φράγμα "Κόρης Γεφύρι"

Ο υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Χίου, κ. Ν. Μηταράκης επισκέφθηκε μαζί με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκρέκα, το Φράγμα «Κόρης Γεφύρι», ένα έργο το οποίο μαζί με πολλά άλλα, παρέμεινε στάσιμο επί των χρόνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο υφυπουργός Εργασίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το φίλο και συνάδελφο Κωνσταντίνο Σκρέκα, υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για τη σημερινή του επίσκεψη στη Χίο. Πρώτος σταθμός το έργο «Κόρης Γεφύρι», που για όλους εμάς στη Χίο, αποτελεί ένα έργο πρώτιστης σημασίας, ένα έργο το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Επισημαίνω για ακόμα μια φορά την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με το Δήμο και την Περιφέρεια. Η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπογδάνου καθώς και του Δημάρχου κ. Κάρματζη, δείχνει πως η συνεργασία μπορεί να βοηθήσει ώστε να προχωρήσουν στο νησί έργα, τα οποία έχουν βαλτώσει εδώ και δεκαετίες. Εν συνεχεία ο κ. Σκρέκας θα μας πει τις δικές του εντυπώσεις από το έργο, ενώ μετά το Φράγμα «Κόρης Γεφύρι», θα επισκεφθούμε και την ΈΜΧ, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, αλλά θα δούμε και νέους παραγωγούς, νέους αγρότες, καθώς στόχος του υπουργείου από ότι αντιλαμβάνομαι, είναι η στήριξη συνολικά της αγροτικής παραγωγής στη Χίο.»

Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σκρέκας:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω καταρχήν τον καλό φίλο και συνάδελφο, υφυπουργό Εργασίας, Νότη Μηταράκη, με τον οποίο θα ήθελα να σημειώσω πως έχουμε συνεργασθεί και το 2014, στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, αφού συνυπήρξαμε στο υπουργείο Ανάπτυξης και οι δύο. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη που είναι εδώ σήμερα.

Πραγματοποιήσαμε μια επίσκεψη σήμερα στο Φράγμα «Κόρης Γεφύρι», προκειμένου να δούμε ποια είναι τα θέματα τα οποία αντιμετωπίζει το εν λόγω έργο. Το έργο αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί, καθώς είναι ένα έργο ζωής για τον Κάμπο, ο οποίος θα αρδευτεί από το νερό το οποίο θα συλλέγεται. Πρέπει να σκεφτούμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής η οποία χτυπάει την πόρτα της Ελλάδος και η οποία σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα, δυστυχώς τις επόμενες δεκαετίες θα δημιουργήσει θέματα, καθώς θα έχουμε λιγότερες βροχοπτώσεις και μεγαλύτερες περιόδους ξηρασίας. Άρα είναι απαραίτητο και μονόδρομος, να χρησιμοποιήσουμε και να αξιοποιήσουμε τα επιφανειακά ύδατα και το βρόχινο νερό.

Ένα έργο ζωής και πνοής, θα είναι η ολοκλήρωση του έργου αυτού, καθώς θα συλλέγει το βρόχινο νερό, το οποίο εν συνεχεία με αγωγούς, θα προωθείται στις καλλιεργούμενες εκτάσεις. Έτσι θα εξασφαλιστεί το απαραίτητο νερό προκειμένου να καλλιεργούν οι αγρότες τα χωράφια τους, ενώ θα μειωθεί και το κόστος άρδευσης και χρήσης του νερού, έτσι ώστε να είναι ανταγωνιστικά τα προϊόντα που παράγονται στο νησί. Στη συνέχεια θα δούμε και τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς του νησιού. Προτεραιότητα για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι να στηρίξουμε το εισόδημα του αγρότη, να προσελκύσουμε νέους αγρότες στις καλλιέργειες, καθώς έχουμε ένα γερασμένο αγροτικό πληθυσμό, ο οποίος θα πρέπει να ανανεωθεί και φυσικά, να καταστήσουμε τον πρωτογενή τομέα της χώρας, ανταγωνιστικό.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομής, όπως το Φράγμα «Κόρης Γεφύρι», που θα βοηθήσουν στο να μειωθεί το κόστος παραγωγής, αλλά και να υπάρξουν και νέα έργα υποδομής, τα οποία και αυτά με τη σειρά τους θα βοηθήσουν, ώστε να έχουμε χαμηλότερο κόστος παραγωγής των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων.

Σε ερωτήσεις που δέχθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με την εξέλιξη του έργου, δήλωσε πως υπάρχει από όλες τις πλευρές η πολιτική βούληση, να ολοκληρωθεί ένα έργο για το οποίο έχουν δαπανηθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ, από χρήματα Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογουμένων.»

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Μπουγδάνος, δήλωσε:

«Ευχαριστούμε τον κ. Μηταράκη ο οποίο βρίσκεται στο «σπίτι του», τη Χίο καθώς και το Δήμαρχο ο οποίος είναι σε ένα έργο την επίβλεψη του οποίου έδωσε σε εμάς. Εμείς σαν Περιφερειακή Ενότητα Χίου, είμαστε επιβλέπουσα αρχή του έργου ενώ η αρμόδια αρχή είναι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Με την παρουσία του υπουργού καταδεικνύεται το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την υλοποίηση και την ολοκλήρωση των έργων υποδομής τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής. Ευχαριστούμε πάρα πολύ και εργαζόμαστε όλοι εμείς, προκειμένου να παραδώσουμε ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό έργο στην κοινωνία της Χίου και στους πολίτες της.»

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση