Τα νέα μου

Ομιλία Νότη Μηταράκη, Βουλευτή Χίου στη Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει έντονο κοινωνικό πρόσημο

Ομιλία Νότη Μηταράκη, Βουλευτή Χίου στη Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Κύριε Πρόεδρε

Κύριε Γραμματέα

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,

Είκοσι δύο μέρες μας χωρίζουν από τις πρώτες εκλογικές μάχες του 2019. Οι Ευρωεκλογές και οι αυτό διοικητικές εκλογές. θα είναι η πρώτη μεγάλη ήττα της καταστροφικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.  Την 26η Μαΐου η χώρα ξεκινά επιτέλους να αλλάζει πορεία. Η στροφή της χώρας ολοκληρώνεται με τις εθνικές εκλογές, την τελική αναμέτρηση.

Το πρόγραμμά μας κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Και είναι ένα πρόγραμμα με έντονο κοινωνικό πρόσημο, η ΝΔ είναι η λαϊκή παράταξη. Είναι ένα πρόγραμμα που προβλέπει λιγότερους φόρους, περισσότερες και καλύτερες δουλειές, ένα πρόγραμμα που εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών. Ενώ η Κυβέρνηση μας έχει εγκλωβίσει στην πολιτική των υπερβολικά υψηλών πλεονασμάτων. Είναι μεγάλη διπλωματική επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη η δέσμευση του επόμενου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Weber για επανεξέταση του ύψους των πλεονασμάτων.

Πέρα από το πρόγραμμα όμως, απαιτείται, πρώτα και πάνω απ’ όλα ενότητα όλων των στελεχών της παράταξης. Να παραμερίσουμε τις προσωπικές μας επιδιώξεις. Η παράταξη στις Περιφέρειες έκανε συγκεκριμένες επιλογές προσώπων. Ο Πρόεδρος έδωσε ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα.  Είναι απόλυτο χρέος μας να στηρίξουμε αυτά τα πρόσωπα. Είναι υποχρέωση όλων των τοπικών στελεχών να βγουν στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Στις δημοτικές εκλογές, πρέπει οι προερχόμενοι από το χώρο μας υποψήφιοι να συνεργαστούν στο δεύτερο γύρο. Αυτό απαιτεί προεργασία, να υπάρχει ένα κλίμα εμπιστοσύνης, πρέπει να δουλέψουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ε΄πίζει στον κατακερματισμός των δυνάμεών μας, δεν θα τα καταφέρουν. Δεν είναι τυχαία η επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλει την απλή αναλογική, ούτε αποτελεί ιδεολογική προσέγγιση. Είναι συνειδητή πολιτική επιλογή αποδυνάμωσης των αντιπάλων.

Εμείς παραμένουμε ενωμένοι, είμαστε δυνατοί. Στην τελική ευθεία δουλεύουμε εντατικά. Για να είναι η Νέα Δημοκρατία η επόμενη κυβέρνηση. Για να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο επόμενος πρωθυπουργός. Μπορούμε καλύτερα! Αξίζουμε καλύτερα!

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση