Τα νέα μου

Παρέμβαση Ν. Μηταράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίο για το μεταναστευτικό

Παρέμβαση του Βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότη Μηταράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου κατά τη συζήτηση για το προσφυγικό:

"Παρακολουθούμε όλοι τις τελευταίες ημέρες να πολλαπλασιάζονται μικροθέματα, μικροκλοπές, μικροεπεισόδια με κάποιες εξάρσεις. Η πραγματικότητα είναι ότι η Χίος από την πρώτη στιγμή έδειξε ένα ανθρώπινο πρόσωπο. Φιλοξένησε με ανοιχτή αγκαλιά αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι πέρασαν τη θάλασσα με κίνδυνο τη ζωή τους ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους. Αυτούς τους ανθρώπους τους σεβόμαστε.

Από την άλλη όμως, δε μπορώ να μην καυτηριάσω την παντελή έλλειψη συντονισμένης προσπάθειας από την κεντρική Κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις: (α) τον αυξανόμενο αριθμό νέων ροών, (β) τη μακροχρόνια παραμονή προσφύγων και μεταναστών στη Χίο κατά παράβαση της συμφωνίας που είχε συναφθεί, (γ) την έλλειψη κεντρικού συντονιστή, (δ) τη μη έγκαιρη παρέμβαση της Αστυνομίας και του Λιμενικού σε εστίες που δημιουργούνται.

Θέλω να ελπίζω ότι δε θα δούμε κάτι χειρότερο. Κάνω έκκληση σε όλους για αυτοσυγκράτηση. Υπάρχει, όμως, η κοινωνία της Χίου η οποία βράζει, μία αντίδραση που σε περίπτωση που συμβεί κάτι μη αναμενόμενο, μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη.

Καλό είναι να το επισημάνουμε νωρίς παρά να ξανασυναντηθούμε εδώ, όπως είχε γίνει στο παρελθόν, με πάρα πολλούς διαδηλωτές στην πλατεία και μεγάλη ένταση στο λιμάνι. Καλό είναι να τα συζητήσουμε τώρα που υπάρχει ηρεμία.

Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι η κεντρική ευθύνη είναι της κεντρικής Κυβέρνησης, η οποία είναι παντελώς, μα παντελώς, απούσα."

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση