Τα νέα μου

Παρέμβαση Ν. Μηταράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου για το μεταναστευτικό

Παρέμβαση Ν. Μηταράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου για το μεταναστευτικό

Σημεία παρέμβασης του Βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότη Μηταράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου με κύριο θέμα συζήτησης το μεταναστευτικό:

 • Οι Χιώτες, όχι μόνο δεν αντέδρασαν στις κυβερνητικές αποφάσεις για τη δημιουργία κέντρων καταγραφής και πιστοποίησης στα νησιά, αλλά ανέλαβαν και ένα σημαντικό μέρος του κόστους για την κατασκευή, στο πρώην εργοστάσιο της ΒΙΑΛ, του πρώτου «hot spot» στην Ελληνική επικράτεια.
 • Αυτή η προσφορά όχι μόνο δεν εκτιμήθηκε αλλά όπως αποδείχθηκε χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση ως μια ευκαιρία για να περιχαρακωθεί και να χρεώσει στην τοπική κοινωνία την «αποκλειστική διαχείριση» του προσφυγικού. Είναι φανερή η ανυπαρξία της κυβέρνησης στη Χίο. Ουσιαστικά προσπαθούμε μόνοι μας να λύσουμε τα προβλήματα. Χωρίς κανέναν συντονισμό από την κεντρική Κυβέρνηση.
 • Η αφερεγγυότητα της κυβέρνησης είναι εμφανέστατη και από τη ΔΕΥΑΝΧ την οποία και άφησαν απλήρωτη. Ξανά στους δημότες ο λογαριασμός…
 • Με αυτή τη συμπεριφορά όπως επίσης και με την απρόκλητη και ακατανόητη επίθεση των ΜΑΤ στα Ταμπάκικα η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να τροφοδοτεί τις ακρότητες και τα άκρα.
 • Αυτήν την εξέλιξη έχουμε χρέος να την εμποδίσουμε. Όπως χρέος έχουμε να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση να τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της και να αναλάβει τις ευθύνες της. Η κοροϊδία δεν πάει άλλο.
 • Πρέπει επίσης να πέσει άπλετο φως και για τα οικονομικά της ΒΙΑΛ. Όσα ακούγονται για τον χορό των εκατομμυρίων που στήθηκε, τη στιγμή που ο Δήμος έβαλε τα χρήματα για την αγορά του παλιού εργοστασίου και ο Στρατός την εργασία για την διαμόρφωση του χώρου, είναι εξόχως προκλητικά.
 • Η κυβέρνηση οφείλει έστω και τώρα να αναλάβει τις ευθύνες της για τέσσερα σημαντικά θέματα:
  • Πρώτο, για την προστασία των πολιτών της Χίου. Των πολιτών και των περιουσίων τους. Αυτή πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα της πολιτείας.
  • Δεύτερο, για να ανοίξει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το λιμάνι. ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ. Με ποιον τρόπο; Δεν θα τον υποδείξουμε εμείς. Είναι δικιά της ευθύνη που έπρεπε να την είχε αναλάβει ήδη. Που ακούστηκε να είναι έξι ημέρες το λιμάνι κλειστό και τώρα να συμβιβαζόμαστε με το άνοιγμα του μισού…
  • Τρίτο, να βρεθεί ένα οριστικό σχέδιο για τις επαναπροωθήσεις των μεταναστών, που να μην περιλαμβάνει τα Ταμπάκικα, αλλά έναν άλλον ασφαλή χώρο, εκτός αστικού ιστού. Η χάρη μας έφτασε μέχρι και στον Guardian που καταλόγισε «Διοικητικό χάος στη Χίο». Δεν αξίζει στο νησί αυτή η φήμη επειδή η κυβέρνηση τα έχει κάνει μαντάρα σε όλα τα επίπεδα.
  • Τέταρτο, την υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων.

 

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση