Τα νέα μου

Οι σχεδιασμοί στο γόνατο είναι τελικά στο DNA της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Οι σχεδιασμοί στο γόνατο είναι τελικά στο DNA της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη για τον ΦΠΑ στα νησιά προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μέσα στο πλαίσιο μιας και μόνο συζήτησης στη Βουλή, ο Υπουργός Οικονομικών κατέδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι οι πειραματισμοί, οι σχεδιασμοί στο γόνατο και η αδιαφορία για τις επιπτώσεις της πολιτικής τους στην πραγματική οικονομία είναι… στο DNA της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια, ο κ. Βαρουφάκης ξεκίνησε με τις γνωστές διαβεβαιώσεις ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης και ότι η κυβέρνηση δέχεται αφόρητες πιέσεις από τους δανειστές για το συγκεκριμένο θέμα. Κατέληξε όμως με την διαβεβαίωση, ότι από τον Σεπτέμβριο θα καταργηθεί η έκπτωση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και θα υιοθετηθεί ένα σύστημα επιστροφής του αυξημένου φόρου στους νησιώτες.

Όσα είπε, καταρρίπτουν τον μύθο  της πολύ «σκληρής» διαπραγμάτευσης που κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να σημειωθεί ότι το e-mail Χαρδούβελη δεν συμπεριελάμβανε, καμία αναφορά για την αναθεώρηση του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού Οικονομικών φανερώνουν όμως και την προχειρότητα που διακρίνει το σημερινό οικονομικό επιτελείο καθώς δεν είναι σε θέση να περιγράψει με ποιόν τρόπο και με ποια μέσα θα γίνεται η επιστροφή του φόρου στου κατοίκους.  Αναζητά στο εξωτερικό, λόγω των ασφυκτικών περιθωρίων, μια ετεροβαρή συμφωνία και στο εσωτερικό προχωρά με την «στρατηγική» του… «βλέποντας και κάνοντας» υιοθετώντας νέα υφεσιακά μέτρα!»

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση