Τα νέα μου

Δήλωση Ν. Μηταράκη για την έκθεση Doing Business Report 2016 της Παγκόσμιας Τράπεζας

Δήλωση Ν. Μηταράκη για την έκθεση Doing Business Report 2016 της Παγκόσμιας Τράπεζας

Δήλωση του Βουλευτή Χίου της Ν.Δ. κ. Νότη Μηταράκη για την έκθεση “Doing Business Report” (2016) της Παγκόσμιας Τράπεζας:

«Η έκθεση Doing Business Report της Παγκόσμιας Τράπεζας, που φέτος εφαρμόζει μια νέα πιο ευνοϊκή μεθοδολογία στις μετρήσεις της, κατατάσσει την Ελλάδα στην 60η θέση και αποδεικνύει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ανέκοψε, τελικά, τη μεγάλη βελτίωση, που καταγράφηκε την περίοδο 2012 – 2014.

Όπως είναι γνωστό, το 2012 η Ελλάδα βρισκόταν στην 100η θέση και στα τέλη του 2014 καταφέραμε να την φθάσουμε στην 61η θέση. Στην παρούσα φάση, όμως, η Ελλάδα δεν παρουσιάζει βελτίωση σε κανέναν από τους υποδείκτες της έκθεσης. Σε τρεις έμεινε στάσιμη και σε επτά χειροτέρεψε. Ειδικά στον δείκτη που σχετίζεται με τη λήψη πίστωσης έπεσε κατά οκτώ θέσεις. Η καλύτερη επίδοσή μας εξακολουθεί να καταγράφεται στο διασυνοριακό εμπόριο (trading across borders), όπου βρισκόμαστε στην 27η θέση, θέση, όμως, η οποία οφείλεται στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν μέχρι το 2014 στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για τις εξαγωγές.

Η Κύπρος, που τα τελευταία χρόνια ακολουθούσε μια ανάλογη πορεία με την Ελλάδα και βρισκόταν πέρυσι στην 63η θέση, ανέβηκε, πλέον, στη θέση 47 και συγκαταλέγεται στις 10 χώρες με τη μεγαλύτερη βελτίωση. Εμείς πληρώνουμε τις ιδεοληψίες, τους λαϊκισμούς, τη δημιουργική ασάφεια και τα πολιτικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Όπως είναι γνωστό, η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για το ευνοϊκό επιχειρηματικό κλίμα παίζει σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις των ξένων επενδυτών. Αυτό οφείλει να το κατανοήσει άμεσα η κυβέρνηση. Η όψιμη προσχώρηση του κ. Τσίπρα στον πολιτικό ρεαλισμό, που επιβάλει τις καλές σχέσεις με τους εταίρους και δανειστές δεν αρκεί για να επουλωθούν τα τραύματα, που άνοιξαν τους τελευταίους μήνες. Χρειάζεται σχέδιο, βούληση και χειροπιαστά βήματα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος».
 

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση