Τα νέα μου

‎Στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για τις διατλαντικές συμφωνίες ο Ν. Μηταράκης

‎Στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για τις διατλαντικές συμφωνίες ο Ν. Μηταράκης

Στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για το περιεχόμενο και τις διαδικασίες σύναψης των διατλαντικών εμπορικών συμφωνιών, θα συμμετάσχει ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης. Η σύσταση και συγκρότηση της επιτροπής ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Βουλής και σε αυτήν θα μετέχουν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, άλλοι 17 βουλευτές από όλα τα κόμματα και εμπειρογνώμονες από τα Υπουργεία Οικονομίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εξωτερικών και Δικαιοσύνης.

Η επιλογή του κ. Μηταράκη για την συμμετοχή του στην Επιτροπή έγινε από τον Πρόεδρο της Βουλής λόγω της εμπειρίας του στο Υπουργείο Ανάπτυξης, όπου χειρίστηκε τα συγκεκριμένα ζητήματα, αλλά και της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της Ε.Ε.

Αντικείμενο της Επιτροπής αποτελεί η διατύπωση προτάσεων προς την Κυβέρνηση, με συμβουλευτικό χαρακτήρα σχετικά με το περιεχόμενο και τη διαδικασία σύναψης των διατλαντικών συμφωνιών εμπορίου μεταξύ Ε.Ε., Καναδά και Η.Π.Α.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις εν λόγω διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη σημασία για την χώρα μας η κατοχύρωση και η προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων και των ονομασιών προέλευσης των γεωργικών προϊόντων και των τροφίμων ανάμεσα στα οποία είναι και η μαστίχα της Χίου.

Το Δελτίο Τύπου της Βουλής στη Διεύθυνση: http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Grafeio-Typou/Deltia-Typou/?press=6e84175b-bdc7-490a-ba89-a64700f32800

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση