Τα νέα μου

Δήλωση Ν. Μηταράκη για τη ΔΕΥΑΝΧ και τη διαμόρφωση του clearway στο Αεροδρόμιο της Χίου

Δήλωση Ν. Μηταράκη για τη ΔΕΥΑΝΧ και τη διαμόρφωση του clearway στο Αεροδρόμιο της Χίου

Δήλωση του Βουλευτή Χίου ΝΔ κ. Νότη Μηταράκη για ΔΕΥΑΝΧ και τη διαμόρφωση clearway:

«Οι τελευταίες εξελίξεις, με την υπογραφή της ΚΥΑ για τη ρύθμιση του δανείου της ΔΕΥΑΝΧ και οι διαβεβαιώσεις της ΥΠΑ και του αρμόδιου Υφυπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, για την κατεδάφιση και περίφραξη της απαλλοτριωθείσας περιοχής και τη διαμόρφωση του clearway, είναι εξελίξεις που κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Όπως είναι γνωστό, οι βάσεις για τη ρύθμιση των οφειλών της ΔΕΥΑΝΧ μπήκαν με τον Ν.  4316/14 που προωθήσαμε και ψηφίσαμε πριν από ένα χρόνο. Επίσης, πριν από ένα χρόνο, καταφέραμε να εντατικοποιήσουμε τις διαδικασίες για την επέκταση του αεροδιαδρόμου στο αεροδρόμιο της Χίου με αποτέλεσμα να παραδοθεί η απαιτούμενη έκταση στην ΥΠΑ. Από τότε βάλαμε τα συγκεκριμένα θέματα σε τροχιά υλοποίησης και για το λόγο αυτό συνέχισαν να βρίσκονται στο επίκεντρο της κοινοβουλευτικής μου δράσης με την κατάθεση σωρείας ερωτήσεων στη Βουλή. Η τελευταία μάλιστα παρέμβαση μου έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής, παρουσία του Πρωθυπουργού.

Είτε λόγω απειρίας, είτε λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεων των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Και σε αυτήν την εποχή οι ολιγωρίες έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στην τοπική μας οικονομία. Ειδικά το αεροδρόμιο, είναι ένα έργο απαραίτητο για την ανάπτυξη της Χίου και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Τώρα λοιπόν, οφείλουν οι αρμόδιοι να τρέξουν για να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος».

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση