Τα νέα μου

Δήλωση Ν. Μηταράκη σχετικά με τη δραματική αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα

Δήλωση Ν. Μηταράκη σχετικά με τη δραματική αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας & Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης, σχετικά με τη δραματική αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι Ενώσεις Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο καταγράφεται μια δραματική και ταυτόχρονα επικίνδυνη για την κοινωνική συνοχή και ασφάλεια, αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας.  

Μόνο στη Λέσβο το μήνα Φεβρουάριο, καταγράφηκαν 1.041 άτομα, όταν τον περσινό Φεβρουάριο 2014 είχαν καταγραφεί 250 άτομα. Αντίστοιχα το Μάρτιο 2014 κατεγράφησαν 650 άτομα και φέτος μέχρι τις 30 Μαρτίου έχουν ήδη καταγραφεί πάνω από 3000!!! Τα στελέχη του Λ.Σ. εκτιμούν μάλιστα ότι με τα σημερινά δεδομένα το 2015 θα φτάσουν στη χώρα μας περίπου μισό εκατομμύριο παράνομοι μετανάστες, γεγονός που θα προκαλέσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις αρχικά στα νησιά του Αιγαίου και αργότερα σε ολόκληρη τη χώρα.

Είναι σαφές ότι δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια εφησυχασμού. Το αρμόδιο Υπουργείο πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα:

Πρώτο, για την ενίσχυση με προσωπικό και μέσα όλων των μονάδων που φέρουν το βάρος για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Δεύτερο, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία να αποσαφηνίσει πλήρως την μεταναστευτική της πολιτική προκειμένου να μην εμφανίζει την Ελλάδα ως έναν ιδανικό προορισμό

Τρίτο, να ζητήσει άμεσα την έμπρακτη και ουσιαστική συνδρομή της ΕΕ για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Πρέπει να καταστεί σαφές στους εταίρους μας ότι η χώρα μας επωμίζεται ένα δυσβάστακτο βάρος σε σχέση με τον πληθυσμό της από τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη.

Υπενθυμίζω ότι πριν από έναν χρόνο, μετά τα γεγονότα στο Φαρμακονήσι, ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον Χέρμαν βαν Ρομπάι τη διενέργεια έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό. Γιατί τώρα που το πρόβλημα λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σιωπά; Είναι αυτονόητο ότι σε αυτήν την προσπάθεια δεν χωρούν απειλές για μονομερή κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν και  διοχέτευσης των μεταναστών στη υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτές οι απειλές το μόνο αποτέλεσμα που είχαν ήταν η περαιτέρω επιδείνωση των ήδη τεταμένων σχέσεων μας με τους συμμάχους μας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση