Τα νέα μου

Δήλωση Ν. Μηταράκη για την κατάργηση του αγγλόφωνου προπτυχιακού Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών της Χίου

Δήλωση Ν. Μηταράκη για την κατάργηση του αγγλόφωνου προπτυχιακού Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών της Χίου

Ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης αναφερόμενος στη μεθόδευση της κυβέρνησης να καταργήσει μεταξύ άλλων και το αγγλόφωνο προπτυχιακό τμήμα ναυτιλιακών σπουδών που επρόκειτο να λειτουργήσει στη Χίο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή αποκάλυψη ότι ο Υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς προωθεί μεταξύ άλλων την κατάργηση του αγγλόφωνου προπτυχιακού τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που επρόκειτο να λειτουργήσει στη Χίο, προκαλεί εύλογες απορίες αλλά και αγανάκτηση. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντί να συνεχίσει και να εντείνει τις προσπάθειες για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει έρχεται να γκρεμίσει όλα όσα θα μπορούσαν να δώσουν μια αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο μας.

Είναι πραγματικά κρίμα καθώς είχα συνεργαστεί αρμονικά τόσο με τον πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Τριαντάφυλλο όσο και τον πρώην υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο για τη θεσμοθέτησή του προκειμένου το  Πανεπιστήμιό μας να αποκτήσει διεθνή εμβέλεια και να διεκδικήσει επιπλέον έσοδα και οικονομική αυτοτέλεια από αλλοδαπούς φοιτητές. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμα φορά λόγω των ιδεοληψιών της στέκεται εμπόδιο στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας και στην προσπάθειά μας να διαδραματίσει η χώρα μας και η Χίος έναν ηγετικό ρόλο στον τομέα της Ναυτιλίας».

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση