Τα νέα μου

Επιστολή Ν. Μηταράκη προς τον κ. Κλ. Χρύση για το μεταναστευτικό εν όψει του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου

Επιστολή Ν. Μηταράκη προς τον κ. Κλ. Χρύση για το μεταναστευτικό εν όψει του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου

Επιστολή απέστειλε σήμερα ο κ. Νότης Μηταράκης, Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κλέαρχο Χρύση εν όψει του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χίου για το μεταναστευτικό. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

ΠΡΟΣ:

κ. Κλέαρχο Χρύση, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Χίου

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Λυπάμαι που λόγω ονομαστικής ψηφοφορίας στην ολομέλεια της Βουλής δεν μπορώ να παραστώ στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρότι θα το ήθελα ιδιαίτερα. Με ανησυχούν βαθύτατα οι εξελίξεις στη μεταναστευτική κρίση, το βάρος της οποίας δυσανάλογα σηκώνει η Χίος. Η θέση η δική μου είναι ξεκάθαρη, πρέπει να στηρίξουμε και εμείς την εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος και γι' αυτό τοποθετήθηκα θετικά στην ίδρυση του hotspot Της ΒΙΑΛ.

Η Κυβέρνηση όμως δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της, ούτε για την ολιγοήμερη παραμονή των μεταναστών στη ΒΙΑΛ, ούτε για τη σωστή  φύλαξη του χώρου, ούτε καν για τον ορισμό συντονιστή για το μεταναστευτικό στο νησί. Η πρόταση της Κυβέρνησης, για την ίδρυση δύο επιπλέον επισήμων σημείων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας, με βρίσκει αντίθετο και δεν με ικανοποιεί το επιχείρημα ότι αυτό γίνεται για να κλείσει το ΔΗΠΕΘΕ και η Σούδα γιατί ακριβώς αυτό ήταν το επιχείρημα προ μηνών για την ίδρυση της ΒΙΑΛ.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η Χίος σηκώνει στις πλάτες της δυσανάλογο βάρος καθώς φιλοξενεί 12πλάσιο αριθμό μεταναστών σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο. Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση – και ενώ ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στο νησί διαρκώς αυξάνεται - αδυνατεί να εκπληρώσει τα προβλεπόμενα στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας και τα συμφωνηθέντα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Ειδικά τονίζω τον εξαιρετικά αργό ρυθμό εξέτασης αιτημάτων ασύλου και το μη διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών. Η  λύση λοιπόν του προβλήματος δεν έγκειται στη δημιουργία σήμερα τριών και αύριο δεν ξέρω πόσων hotspot στη Χίο, αλλά στην επιτάχυνση των διαδικασιών για το άσυλο με στόχο την αποσυμφόρηση του νησιού εντός των επόμενων εβδομάδων στα όρια της χωρητικότητας της ΒΙΑΛ.

Μετά τιμής,

Νότης Μηταράκης

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση