Τα νέα μου

Μηταράκης: Οι πολίτες της Χίου αναγκάζονται να βγουν σήμερα στο δρόμο για το μεταναστευτικο

Μηταράκης: Οι πολίτες της Χίου αναγκάζονται να βγουν σήμερα στο δρόμο για το μεταναστευτικο

Δήλωση Βουλευτή Χίου ΝΔ κ. Νότη Μηταράκη για την σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χίο:

Η Χίος, στο Μεταναστευτικό, σηκώνει το δωδεκαπλάσιο βάρος, δεν μπορεί άλλο! 

Οι πολίτες της Χίου αναγκάζονται να βγουν σήμερα στο δρόμο.

«Οι πολίτες της Χίου αναγκάζονται να βγουν σήμερα στο δρόμο. Οι Χιώτες που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που στήριξαν την ίδρυση του hotspot της ΒΙΑΛ , που πίστεψαν ότι η Κυβέρνηση θα μπορέσει να διαχειριστεί τα θέματα ασφαλείας, τα θέματα άσυλου, την συμφωνία ΕΕ-Τουρκιας, απογοητεύτηκαν οικτρά.

Διαδηλώνουν σήμερα ειρηνικά γιατί η κυβέρνηση δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα και ζητά από τους Χιώτες νέα ανοχή για άλλα δύο (συνολικά 3) σημεία παραμονής των προσφύγων και μεταναστών . Όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που η Χίος σηκώνει το δωδεκαπλάσιο βάρος σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Δεν μπορεί αλλο!

Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να ακούσει τον κώδωνα κινδύνου που κρούουν οι Αστυνομικοί, οι Λιμενικοί και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες ασύλου. Και οφείλει να εφαρμόσει ένα σχέδιο που δεν θα επιτείνει τα προβλήματα αλλά θα διασφαλίζει την αξιοπρεπή ζωή στους πρόσφυγες και θα προστατεύει αποφασιστικά την ασφάλεια των κατοίκων της Χίου. Διαχωρίζοντας πρόσφυγες και μετανάστες. Ολοκληρώνοντας όπως προβλέπει η συμφωνία άμεσα τις διαδικασίες ασύλου και συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση του νησιού. Ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των κατοίκων αλλά και των μεταναστών.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση