Τα νέα μου

Ομιλία Ν. Μηταράκη στους Χιώτες της Νέας Υόρκης: Εμείς οι Χιώτες, όπου και αν ζούμε και προοδεύουμε, η καρδιά μας είναι πάντα στο νησί μας

Ομιλία Ν. Μηταράκη στους Χιώτες της Νέας Υόρκης: Εμείς οι Χιώτες, όπου και αν ζούμε και προοδεύουμε, η καρδιά μας είναι πάντα στο νησί μας

Κοντά στους Χιώτες της Νέας Υόρκης, βρέθηκε ο Νότης Μηταράκης, Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, με την ευκαιρία της 39ης Απονομής του Ομήρειου Βραβείου της Χιακής Ομοσπονδίας. Η εκδήλωση, που αποτελεί πλέον θεσμό της Ομογένειας, πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη και τιμώμενο πρόσωπο φέτος ήταν η Γερουσιαστής των Δημοκρατικών κ. Jeanne Shaheen.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, ο κ. Μηταράκης τόνισε την ανάγκη και την υποχρέωσή του ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να βρίσκεται κοντά στους Χιώτες, εντός αλλά και εκτός Χίου. «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που σας επισκέπτομαι στην έδρα σας, εδώ στη Νέα Υόρκη, για τρίτη φορά από την εκλογή μου στη Χίο το 2015» είπε και πρόσθεσε: «Είναι πάντα μια ευκαιρία να ξαναβρίσκω παλιούς φίλους και να γνωρίζω νέους. Ως Χιακή Ομοσπονδία, κάνετε μια εξαιρετική προσπάθεια να ενισχύσετε τους δεσμούς με την Πατρίδα και μεταξύ μας».

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους οικογενειακούς του δεσμούς με την Ομογένεια: «Προέρχομαι από οικογένεια της Διασποράς. Ο παππούς μου, Νότης και αυτός, γεννημένος στη Χίο, έζησε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου γεννήθηκε και ο πατέρας μου. Εγώ ο ίδιος έζησα στο εξωτερικό για 15 χρόνια, δουλεύοντας σε Λονδίνο, Πολωνία και Γαλλία. Κομμάτι της οικογένειάς μου, από την πλευρά του πατέρα μου, ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες, συγκεκριμένα στη Βοστώνη.» 

«Για εμάς τους Χιώτες, η μετανάστευση δεν είναι ασυνήθιστη», πρόσθεσε. «Αλλά όπου και αν ζούμε και προοδεύουμε, η καρδιά μας είναι πάντα πίσω στο νησί. Ξέρουμε τι θα πει να είσαι μακριά από την πατρίδα: Ανησυχείς για αυτά που άφησες και θέλεις ο τόπος σου να προοδεύει. Αλλά θέλεις και να μη σε ξεχνάνε. Και κομμάτι αυτού, αποτελεί και η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού, που δουλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε».

Στη συνέχεια, ο κ. Μηταράκης, παρουσίασε τα βασικά σημεία του σχεδίου του για τη Χίο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να δουλέψουμε μαζί για έναν οδικό χάρτη στην ανάπτυξη, τις ευκαιρίες και την ευημερία». Αναφέρθηκε στους τέσσερεις συν έναν πυλώνες: την οικονομία, τις υποδομές, το μεταναστευτικό, την κοινωνική συνοχή και το ειδικό σχέδιο για την Αμανή, τα Ψαρά και τη Χίο.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του, καλώντας τους ομογενείς να διατηρούν και να ενισχύσουν τους δεσμούς τους με την πατρίδα. «Ζητάω τις ιδέες σας και τη συμβολή σας για να κάνουμε τα νησιά μας ξανά δυνατά. Σας καλώ να διατηρήσετε στενούς δεσμούς με τη Χίο και θα χαρώ να σας καλωσορίσω και προσωπικά την επόμενη φορά που θα έρθετε στο νησί» κατέληξε.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση