Τα νέα μου

Διπλό χτύπημα της Κυβέρνησης στα νησιά

Διπλό χτύπημα της Κυβέρνησης στα νησιά

Διπλό χτύπημα της Κυβέρνησης στα νησιά καταγγέλει ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης σχολιάζοντας το πακέτο μέτρων που προτείνει η Κυβέρνηση προς τους εταίρους μας. Με αφορμή αυτό, δήλωσε:

"Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ, με το πακέτο προτάσεων που κατέθεσε ετοιμάζει διπλό χτύπημα για τα νησιά του Αιγαίου! Και δέχθηκε την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή στα νησιά και ετοιμάζει την μετακύλιση των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων, των ξενοδοχείων και τροφίμων σε υψηλότερο συντελεστή.

Είναι σαφές ότι με τις προτάσεις της η  Κυβέρνηση στοχοποιεί κυρίως τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου και ταυτόχρονα καθιστά τη νησιωτική οικονομία μη ανταγωνιστική σε σχέση με γειτονικές χώρες που παραμένουν σε ΦΠΑ 8 – 10%.

Ας μην ξεχνάμε ότι η  μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% από το 23% ήταν το πρώτο μνημονιακό μέτρο που ανατράπηκε τον Αύγουστο του 2013 δίνοντας ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις και βοηθώντας στη δημιουργία νέων.

Σε κάθε περίπτωση, η ανάγκη συμφωνίας με τους εταίρους μας είναι σήμερα κάτι παραπάνω επιτακτική όχι όμως με τρόπο που θα διαλύσει κάθε παραγωγικό πυλώνα της νησιωτικής οικονομίας και θα οδηγήσει σε νέα αύξηση της ανεργίας και της εξαθλίωσης των ακριτών και των πολιτών αυτής της χώρας.

Ας αποφασίσει επιτέλους η Κυβέρνηση να υιοθετήσει τις μεταρρυθμίσεις που με τόση επιμονή ευαγγελίζεται και ας σταματήσει να επιδιώκει τον οικονομικό στραγγαλισμό των κατοίκων των νησιών και τον αφανισμό  κάθε οικονομικής δραστηριότητας προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση με την εκλογική της πελατεία."

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση