Τα νέα μου

Οι νέοι συνταξιούχοι θα πάρουν συντάξεις μικρότερες κατά 25% μεσοσταθμικά

Οι νέοι συνταξιούχοι θα πάρουν συντάξεις μικρότερες κατά 25% μεσοσταθμικά

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που η Κυβέρνηση αναλώνεται στο αν θέλει ή δεν θέλει τη συμμετοχή του Δ.Ν.Τ. στο ελληνικό πρόγραμμα, οι πολίτες βιώνουν την δύσκολη πραγματικότητα στην οποία η ίδια η Κυβέρνηση τους καταδίκασε: Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η προσωπική διαφορά που θα προκύψει από τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων βάσει του “νόμου Κατρούγκαλου” θα φτάνει κατά μέσο όρο το 20% έως 25%.

Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση, στα σενάρια που εξετάζει για τον ”κόφτη”, ήδη έχει συμπεριλάβει την περικοπή της προσωπικής διαφοράς. Οι παλαιοί συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο να περικοπεί 20% έως 25% της σύνταξής τους.

Οι νέοι συνταξιούχοι θα πάρουν συντάξεις μικρότερες κατά 25% μεσοσταθμικά.

Οι σημερινοί εργαζόμενοι (μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι) πληρώνουν εισφορές δυσανάλογα υψηλές με τις παροχές που προσφέρει το ασφαλιστικό σύστημα.

Το σύνολο του πληθυσμού είναι εγκλωβισμένο στο φαύλο κύκλο διαρκών αυξήσεων σε αυτά που πληρώνει και διαρκών μειώσεων σε αυτά που απολαμβάνει.

Έχει έρθει η ώρα αυτός ο κύκλος να σπάσει».

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση