Τα νέα μου

Δήλωση Ν. Μηταράκη για την ψήφιση του ασφαλιστικού: Η Κυβέρνηση ξαναέφερε τη χώρα στο σημείο μηδέν

Δήλωση Ν. Μηταράκη για την ψήφιση του ασφαλιστικού: Η Κυβέρνηση ξαναέφερε τη χώρα στο σημείο μηδέν

Δήλωση του Βουλευτή Χίου Νέας Δημοκρατίας, Νότη Μηταράκη με αφορμή τη συζήτηση για το ασφαλιστικό και την ψήφιση του νομοσχεδίου από την κυβερνητική πλειοψηφία:

«Η Κυβέρνηση ξανάφερε τη χώρα στο σημείο μηδέν. Με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία ουσιαστικά έβαλε όλες τις κοινωνικές ομάδες στο κρεβάτι του Προκρούστη. Τους ναυτικούς, τους αγρότες, τους ελευθέρους επαγγελματίες, τους επιστήμονες. Με τις νέες εισφορές και τους νέους φόρους, σχεδόν κάθε πολίτης θα υποχρεούται να αποδίδει στο Κράτος ακόμα μεγαλύτερο μέρος του ήδη μειωμένου εισοδήματός του.

Ο λογαριασμός είναι αβάσταχτος. Το συνολικό πακέτο που φορτώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στην κοινωνία ξεπερνά τα 12 δις ευρώ. Ειδικά για τους νησιώτες αυτός ο λογαριασμός θα είναι ακόμα πιο επώδυνος με την κατάργηση της έκπτωσης στον ΦΠΑ από τις αρχές Ιουλίου. Αυταπάτες δεν χωρούν. Οι επικείμενες αυξήσεις στον ΦΠΑ θα πλήξουν καίρια τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της Χίου.

Μόνο με ανάπτυξη, με νέες επενδύσεις μπορεί να ελπίζουμε έξοδο από την κρίση. Και με το φορολογικό και ασφαλιστικό περιβάλλον που δημιουργείται δεν υπάρχει ελπίδα για νέες επενδύσεις. Άρα αναπόφευκτα η Κυβέρνηση σε λίγους μήνες θα αρχίσει να μιλάει πάλι για νέους φόρους και νέες περικοπές.

Όλοι πλέον γνωρίζουν το μεγάλο κόστος από την ανικανότητα και την αναξιοπιστία της σημερινής Κυβέρνησης. Το κόστος της αποτυχημένης, δήθεν, «σκληρής» διαπραγμάτευσης. Το κόστος από τα ψεύδη που καλλιέργησαν. Όλα αυτά είναι η ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Είναι ευθύνη του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου καθώς και όσων τους στηρίζουν».

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση