Τα νέα μου

Δήλωση Ν. Μηταράκη για την καταψήφιση της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά (άρθρο 25)

Δήλωση Ν. Μηταράκη για την καταψήφιση της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά (άρθρο 25):

"Με το πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε η Κυβέρνηση έρχεται το μόνιμο Μνημόνιο. Η χώρα πληρώνει την περήφανη διαπραγμάτευση με τεράστια φοροεπιδρομή, επιδρομή που πλήττει όλους αλλά κυρίως όσους προσπαθούν ακόμα να δουλέψουν, να δημιουργήσουν.

Τα νησιά πλήττονται δυσανάλογα. Με το πολυνομοσχέδιο νομοθετούνται οι ομάδες των νησιών όπου καταργείται ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ. Με το Άρθρο 52 καθορίζεται η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για τη Χίο στις 31.12.2016, διάταξη την οποία η Νέα Δημοκρατία κι εγώ θα καταψηφίσουμε.

Άμεσα όμως θα ακριβύνει ο ΦΠΑ στα νησιά μας, όπως σε όλη την Ελλάδα, και σε έξι μήνες θα ανέλθει στο 24%. 50% περισσότερο ΦΠΑ από όσο πληρώνουμε σήμερα. Πολλά προϊόντα και υπηρεσίες θα επιβαρυνθούν και με Ειδικούς Φόρους. Τα νησιά μας, οι νησιώτες, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα βρεθούν απέναντι σε ένα πρωτοφανές κύμα ανατιμήσεων.

Δυστυχώς, ο κυνισμός και η αναλγησία αυτής της Κυβέρνησης δεν έχει προηγούμενο. Όλες οι υποσχέσεις που έδινε προεκλογικά μοιάζουν πλέον με ακάλυπτες επιταγές.

Η Νέα Δημοκρατία, υπεύθυνα, με την πολιτική που ακολούθησε την περίοδο 2012-2015 διαφύλαξε τη νησιωτικότητα αποκρούοντας όλες τις σχετικές πιέσεις που δέχθηκε. Όμως την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η παραμονή και η νομή της εξουσίας."

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση