Τα νέα μου

Δήλωση Ν. Μηταράκη για την επικείμενη κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ

Δήλωση Ν. Μηταράκη για την επικείμενη κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ

Δήλωση Νότη Μηταράκη, Βουλευτή Χίου για την επικείμενη κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ:

«Η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από 1.1.2017 θα έχει αρνητικότατες συνέπειες για τη Χίο. Η τοπική μας οικονομία θα δεχθεί ένα καίριο πλήγμα εξαιτίας της τραγικής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Όπως είναι γνωστό  ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ, είναι κατάκτηση ελληνική. Είναι μέρος του κοινοτικού κεκτημένου για την Ελλάδα, απορρέει από το Σύνταγμα και τη ρήτρα νησιωτικότητας. Αυτό το πλεονέκτημα ο κ. Τσίπρας το απεμπόλησε με την πρότασή του προς τους θεσμούς τον Ιούνιο του 2015. Ο κ. Τσίπρας έδωσε αυτό που οι προηγούμενες κυβερνήσεις αρνήθηκαν.  Η ΝΔ είχε δεχθεί ασφυκτικές πιέσεις για το συγκεκριμένο θέμα την περίοδο 2012-2014 αλλά ουδέποτε το έβαλε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, καταψηφίσαμε το άρθρο 52 του εφαρμοστικού Νόμου που θεσμοθετεί την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα νησιά από 1.1.2017. Και το πράξαμε αυτό γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα πλήξει ανεπανόρθωτα τους νησιώτες.

Η κυβέρνηση όπως παγίως πράττει υποσχέθηκε ότι θα αντισταθμίσει τις απώλειες. Πρόσφατα μας έλεγαν ότι θα καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις υπέρ των νησιωτών. Τίποτα απολύτως δεν έπραξαν. Έστω και για μια φορά η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει τη φωνή της κοινωνίας. Αυτό το πρόσθετο φορολογικό βάρος δεν το αντέχει η τοπική μας οικονομία».

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση