Τα νέα μου

Συγχαρητήρια Επιστολή Νότη Μηταράκη στο νέο Υπουργό Εμπορίου (Οικονομίας) των Η.Π.Α. κ. Wilbur Ross

Συγχαρητήρια Επιστολή Νότη Μηταράκη στο νέο Υπουργό Εμπορίου (Οικονομίας) των Η.Π.Α. κ. Wilbur Ross

Ο Βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης απέστειλε σήμερα συγχαρητήρια προς τον νέο Υπουργό Εμπορίου (Οικονομίας) των Η.Π.Α. κ. Wilbur Ross.

Ο κ. Μηταράκης, ως Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας (2012-15) είχε συνεργαστεί με τον κ. Ross, έναν εκ των σημαντικότερων ξένων επενδυτών στην Ελλάδα.

Ακολουθεί ανεπίσημη μετάφραση της επιστολής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Αγαπητέ Wilbur,

Επιτρέψτε μου να σας εκφράσω και εγώ, τα συγχαρητήριά μου για τον ορισμό σας στο αξίωμα του Υπουργού Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Σας εύχομαι μια επιτυχημένη και εποικοδομητική θητεία, η οποία θα είναι προς το αμοιβαίο όφελος των χωρών μας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπήρξαν ανέκαθεν ένας καλός φίλος και ένας πολύτιμος εταίρος της Ελλάδας και όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε ώστε να ενισχύσουμε και να εμβαθύνουμε αυτές τις σχέσεις.

Σίγουρα ζούμε σε ταραγμένους καιρούς. Καθώς αντιμετωπίζουμε πολλές προκλήσεις, αλλά και μεγάλες ευκαιρίες, πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους μέσω των οποίων θα ενισχύσουμε την οικονομική συνεργασία και το εμπόριο. Και οι δύο αυτοί τομείς ήταν στο επίκεντρο της συνεργασίας που είχα ως Υφυπουργός Ανάπτυξης με τις ΗΠΑ την περίοδο 2012-2015, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων Ε.Ε. – ΗΠΑ για τη Διατλαντική Συμφωνία (TTIP).

Προσβλέπω σε μια σύντομη συνάντηση μαζί σας.

Μετά τιμής,

Νότης Μηταράκης»

 

Δείτε την επιστολή εδώ >>

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση