Τα νέα μου

Συνάντηση Ν. Μηταράκη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών Βορείου Αιγαίου

Συνάντηση Ν. Μηταράκη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών Βορείου Αιγαίου

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 24-2-2017 για όλο το φάσμα θεμάτων που αφορούν την Επαγγελματική Εκπαίδευση στο Βόρειο Αιγαίο και ειδικά τη Χίο, στο Γραφείο του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Χίου, Νότη Μηταράκη στη Χίο.

Στην συνάντηση παρέστησαν ο Υπεύθυνος του Περιφερειακού Τμήματος της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών Βορείου Αιγαίου (ΠΤ της ΕΤΕΒΑ) κος Κωνσταντίνος- Bίκτωρ Χατζησταμάτης, ο πρώην Υπουργός και νυν Βουλευτής Χίου κος Νότης Μηταράκης και ο Συνεργάτης του κος Ιωάννης Μανάρας.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε συνοπτική ενημέρωση για την κατάσταση και τα προβλήματα της Δημόσιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, από τον Υπεύθυνο του ΠΤ της ΕΤΕΒΑ. Η ενημέρωση ξεκίνησε με θέματα Πανελλαδικά, στη συνέχεια αφορούσε θέματα Βορείου Αιγαίου και κατέληξε σε θέματα που αφορούν τη Χίο. Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στα παρακάτω θέματα που αποτέλεσαν:

- Η ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνάσιου στη Χίο

- Ο ελάχιστος αριθμός μαθητών και η μοριοδότηση σχολείων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο Βόρειο Αιγαίο

- Ο ορισμός υποδιευθυντών στα σχολεία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Για τα δυο πρώτα θέματα ο πρώην Υπουργός παρέδωσε στον υπεύθυνο του ΠΤ της ΕΤΕΒΑ τις δυο αναφορές που συνέταξε και είχε ήδη αποστείλει με αποδέκτη τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Για το τρίτο θέμα λόγω της πρόσφατης παραλαβής του εγγράφου από το ΠΤ της ΕΤΕΒΑ δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση. Η συνάντηση έκλεισε με συζήτηση μερικών ακόμη προτάσεων που κατέθεσε ο Υπεύθυνος του ΠΤ της ΕΤΕΒΑ.

Ο κος Χατζησταμάτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πραγματοποιηθείσα συνάντηση, την αποδοχή των προτάσεών του καθώς και για τις ενέργειες του πρώην Υπουργού.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση