Τα νέα μου

Δήλωση Ν. Μηταράκη για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού από τη Νίσυρο

Ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα από το Νίσυρο δήλωσε:

"Κρίμα το ταξίδι στη Νίσυρο. Η ιστορία του κ. Τσίπρα δεν είναι ούτε success story, ούτε true story, αλλά failed - αποτυχημένο - story.

Πρώτον, διότι το καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ έχει ήδη καταργηθεί, μετά από πρόταση του κ. Τσίπρα, σε πολλά νησιά. Ενώ θα καταργηθεί σε όλα, μετά από μια βραχύβια περίοδο αναστολής, όπως διαβεβαίωσε τους νησιώτες με το διάγγελμά του από το Μαξίμου.

Βέβαια, δεν παραγνωρίζουμε ότι η προσωρινή υποχώρηση, δηλαδή η αναστολή της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών για συγκεκριμένα νησιά, είναι μια θετική εξέλιξη. Είναι μια νίκη των νησιωτών, οι οποίοι όμως απαιτούν μόνιμη λύση.

Δεύτερον, γιατί οι επικοινωνιακές φιέστες της κυβέρνησης στη Νίσυρο δεν πρόκειται να αλλάξουν τα αρνητικά δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί για τους νησιώτες. Για αυτά τα δεδομένα άλλωστε έχει τεράστια ευθύνη η σημερινή κυβέρνηση. Τα προβλήματα της καθημερινότητας, της οικονομίας, του ασφαλιστικού και η διόγκωση του προσφυγικού - μεταναστευτικού, έχουν τη σφραγίδα Τσίπρα – Καμμένου.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πήγε στη Νίσυρο για να δώσει πραγματικό σχέδιο στήριξης των νησιών. Θύμισε έντονα τον Γιώργο Παπανδρέου στην ομιλία του στο Καστελλόριζο. Αντί να συνδέσει τα προβλήματα που βιώνουμε σήμερα με νέες λύσεις, χρησιμοποίησε τη σημερινή του ομιλία ως ένα σκηνικό για μία κακοπαιγμένη παράσταση.

Ας αποδείξει (ο κ. Τσίπρας) έμπρακτα ότι πιστεύει στη νησιωτικότητα, όπως κάναμε εμείς την περίοδο 2012-2014."

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση