Τα νέα μου

Δήλωση Ν. Μηταράκη για το ΦΠΑ στα νησιά

Δήλωση Ν. Μηταράκη για το ΦΠΑ στα νησιά

Δήλωση Βουλευτή Χίου Ν.Δ. κ. Νότη Μηταράκηγια το ΦΠΑ στα νησιά.

«Η Νέα Δημοκρατία συναισθανόμενη την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου αλλά και την πίεση που δημιουργεί η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση, θα ψηφίσει την τροπολογία της κυβέρνησης για την αναστολή της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ από 1.1.2017. Η απόφαση της κυβέρνησης όμως, σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πάγια και απολύτως δικαιολογημένη απαίτηση των νησιωτών για διατήρηση του προϊσχύοντος καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε ολόκληρη τη νησιωτική χώρα.

Η ιστορία των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά είναι γνωστή. Θεσπίστηκε από τον Κων/νο Καραμανλή κατά την είσοδο μας στην τότε ΕΟΚ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το υψηλό κόστος διαβίωσης στη νησιωτική Ελλάδα. Αυτό το κεκτημένο, που ως κυβέρνηση η ΝΔ πάντοτε υπερασπίστηκε, χάνεται στην πράξη εξαιτίας των χειρισμών  των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου οι οποίοι προ των εκλογών έλεγαν ότι το θέμα αυτό ήταν «αδιαπραγμάτευτη - κόκκινη γραμμή.

Τα ψέματα όμως δεν τελειώνουν εδώ. Ακόμα και τώρα στις φιέστες που διοργανώνουν κανένα ουσιαστικό αντισταθμιστικό όφελος δεν προτείνουν. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να υποκρίνονται και να εξαπατούν τους πολίτες».

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση