Τα νέα μου

Δήλωση Ν. Μηταράκη για την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χίου σχετικά με το Κέντρο Κράτησης μεταναστών στο Μερσινίδι

Δήλωση Ν. Μηταράκη για την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χίου σχετικά με το Κέντρο Κράτησης μεταναστών στο Μερσινίδι

Δήλωση του Βουλευτή Χίου της ΝΔ κ. Νότη Μηταράκη για την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χίου σχετικά με το Κέντρο Κράτησης μεταναστών στο Μερσινίδι:

"Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χίου, που δικαιώνει απόλυτα την Ιερά Μονή Μερσινιδίου και βάζει οριστικό φρένο στην προσπάθεια του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να δημιουργήσει κέντρο κράτησης μεταναστών με παραβατική συμπεριφορά, αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η προσπάθεια της να διαχειριστεί το προσφυγικό ζήτημα χωρίς τον παραμικρό σχεδιασμό, χωρίς προγραμματισμό και ερήμην της τοπικής κοινωνίας περιπλέκει την κατάσταση και οξύνει τα αδιέξοδα.

Μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου είχα ξεκαθαρίσει με δήλωση μου ότι Κέντρο κράτησης μεταναστών στο Μερσινίδι δεν μπορεί να λειτουργήσει. Είχα πει επίσης από την πρώτη στιγμή ότι αν ο κ. Μουζάλας επιμείνει στα 3 hot spots και δεν μπορεί να συνεργαστεί με όλους τους αρμοδίους φορείς τότε ας παραιτηθεί.

Η μέχρι σήμερα τακτική της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει επιτέλους να αλλάξει. Ο μόνος δρόμος για την αποσυμφόρηση της κατάστασης στο νησί είναι η συνεργασία του αρμόδιου υπουργού με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και το Δήμο Χίου, η εύρυθμη λειτουργία της προσωρινής δομής και η αποτελεσματική διαχείριση των διαδικασιών ασύλου. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίες."

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση