Τα νέα μου

Ομιλία Ν. Μηταράκη στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

O βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Ν. Μηταράκης, βρέθηκε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και μίλησε για την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Συγκεκριμένα, μίλησε για ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα δικαιότερο, μακροπρόθεσμα βιώσιμο που να σχετίζεται με το δημογραφικό, στο οποίο ο μοχλός ανάπτυξης του, θα πρέπει να είναι η καλύτερη σχέση μεταξύ εισφορών και συντάξεων.

Συγκεκριμένα όπως τόνισε, ο πρώτος πυλώνας του συνταξιοδοτικού πρέπει να είναι ο αναδιανεμητικός δημόσιος χαρακτήρας με οριζόντια μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά πέντε μονάδες, ώστε να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων και να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων. Πρέπει να διορθωθούν οι αδικίες στις συντάξεις χηρείας και οι επικουρικές επαγγελματικές συντάξεις. Πρέπει να κεφαλαιοποιούνται στο όνομα του ασφαλισμένου, ώστε να μην εξαρτάται από το δημογραφικό.

Δείτε εδώ το βίντεο με την ομιλία του Ν. Μηταράκη από το Φόρουμ:

Σημαντική χαρακτήρισε την ενίσχυση των βαθμών ελευθερίας ως προς την επιλογή ασφαλιστικού φορέα από τον εργαζόμενο και να επιλέξει το μίγμα μεταξύ εφάπαξ και ισόβιας σύνταξης. Το συνταξιοδοτικό σύστημα πρέπει να δημιουργεί επενδυτικά κεφάλαια, όπως συμβαίνει στις περισσότερες οικονομίες. Η ιδιωτική ασφάλιση θα πρέπει να εισέλθει στο σύστημα με φορολογικά κίνητρα πρόσθεσε ο Ν. Μηταράκης. 

Δείτε το βίντεο με ολόκληρη τη συζήτηση:

Παρακάτω ολόκληρη η αναφορά από την Ομιλία του Ν. Μηταράκη στο Φόρουμ:

Ο Ν. Μηταράκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών by Notis Mitarachi on Scribd

 

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση