Τα νέα μου

Στον Δεύτερο Ετήσιο απολογισμό του ΤΜΕΔΕ ο κ. Νότης Μηταράκης

Στον Δεύτερο Ετήσιο απολογισμό του ΤΜΕΔΕ ο κ. Νότης Μηταράκης

Στον Δεύτερο Ετήσιο απολογισμό του ΤΜΕΔΕ, παρευρέθη ο κ. Νότης Μηταράκης, αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτής Χίου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην ομιλία του, ο κ. Μηταράκης, συνεχάρη το ΤΜΕΔΕ κάνοντας λόγο για μία «εντυπωσιακή πορεία ενός φορέα, προσανατολισμένου στην εξυπηρέτηση των μελών του, με ηλεκτρονικές υπηρεσίες που πρέπει να ζηλεύει το ελληνικό δημόσιο». Όσον αφορά την περιουσία του Ταμείου, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι η πολιτεία πρέπει να κάνει το χρέος της απέναντί του. Όπως είπε, «χρειαζόμαστε μια νέα φιλοσοφία στα δημόσια έργα, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον, αλλά με ενίσχυση της δημόσιας χρηματοδότησης και χρήσης νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, που θα έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα», και πρόσθεσε, ότι «βασικό σημείο είναι και η στήριξη του κλάδου, με ενίσχυση της ρευστότητας και τις επίλυσης του προβλήματος των κόκκινων δανείων και με επιβράβευση των συνεπών με μειώσεις επιτοκίων».

Ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στην πρόταση της ΝΔ για το ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Νέα Δημοκρατία μίλησε ανοιχτά για την κεφαλαιοποίηση στην επαγγελματική σύνταξη για τους νέους και για ένα σύστημα στο δεύτερο πυλώνα που δίνει σημαντικούς βαθμούς ελευθερίας ως προς το φορέα ασφάλισης, την επενδυτική στρατηγική και την ηλικία λήψης της σύνταξης. Ταυτόχρονα, επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει στην οριζόντια μείωση εισφορών για όλους, με στόχο να μειωθεί το κόστος για τις επιχειρήσεις και να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα.

«Όλοι έχουν κάτι να κερδίσουν από το ασφαλιστικό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά πρωτίστως κερδισμένοι θα είναι οι νέοι», κατέληξε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις θέσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για άμεση μείωση των φόρων, για επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών με μείωση επιτοκίων και για επαναδιαπραγμάτευση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων, μετά και τη δήλωση του Μάνφρεντ Βέμπερ.

 

 

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση