Τα νέα μου

Στον αέρα οι νέες συντάξεις λόγω ανικανότητας της κυβέρνησης

Στον αέρα οι νέες συντάξεις λόγω ανικανότητας της κυβέρνησης

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, αναφορικά με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τον υπολογισμό των νέων συντάξεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επιβεβαιώνονται σήμερα, με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, οι ανησυχίες μας για τη δυνατότητα υπολογισμού των συντάξεων βάσει του νόμου Κατρούγκαλου. Θέμα για το οποίο έχω ήδη καταθέσει, στις 23 Φεβρουαρίου 2017 ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας.

Σήμερα, η ΕΛΣΤΑΤ «αδειάζει» την κυβέρνηση δηλώνοντας επίσημα ότι πρώτη φορά της ζητήθηκε η συνδρομή της το Νοέμβριο 2016 - εφτά μήνες μετά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου.

Σήμερα, ως αποτέλεσμα της προχειρότητας και του ερασιτεχνισμού με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη διακυβέρνηση αυτής της χώρας, καμία νέα σύνταξη δε μπορεί να υπολογισθεί.

Σήμερα η κυβέρνηση τρέχει να προλάβει καταθέτοντας σχετική τροπολογία. Κάτι που θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία έκδοσης συντάξεων. Θα ακούσουν όμως οι χιλιάδες που περιμένουν να εκδοθεί η σύνταξή τους μια εξήγηση ή έστω μια απλή συγνώμη από τους κυβερνώντες;»

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση