Τα νέα μου

Δήλωση Ν. Μηταράκη για επέκταση προγράμματος visa Schengen

Δήλωση Ν. Μηταράκη για επέκταση προγράμματος visa Schengen

Δήλωση Βουλευτή Χίου ΝΔ κ. Νότη Μηταράκη, για την ανακοίνωση του Επιτρόπου Αβραμόπουλου σύμφωνα με την οποία επεκτείνεται για ένα έτος το πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης θεωρήσεων εισόδου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου:

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έπρεπε να κινητοποιηθεί η αντιπολίτευση για να πράξει τα αυτονόητα η κυβέρνηση. Και πέρυσι και φέτος, πρώτα η ΝΔ ξεκίνησε την πίεση στην κυβέρνηση μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου για να πάρουμε αρνητική απάντηση για τη συνέχιση του πιλοτικού προγράμματος, να αντιδράσουμε έντονα και μετά να επέλθει η αυτονόητη λύση.

Οι εντονότατες πιέσεις που ασκήθηκαν από σύσσωμη την αντιπολίτευση και όλους τους τοπικούς φορείς συνέτειναν, με παρέμβαση του Επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου, στο να δοθεί η παράταση του προγράμματος.

Τώρα πρέπει η κυβέρνηση να μη χάσει άλλο χρόνο. Να κινηθεί ταχύτατα, προκειμένου η απόφαση της Ε.Ε. να μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα, ενόψει μάλιστα και της πασχαλινής περιόδου.

Και βέβαια να θέσει άμεσα τις βάσεις για την επόμενη τουριστική περίοδο.»

Δείτε τις σχετικές ερωτήσεις που είχε υποβάλει ο κ. Μηταράκης για το 2016 (Α) ερώτηση >> & απάντηση >>, (Β) ερώτηση >> & απάντηση >> και για το 2017 (Α) αναφορά >> & απάντηση >>, (Β) αναφορά >> (δεν έχει ακόμη απαντηθεί).

Επίσης, δείτε σχετική δήλωση τον Μάιο του 2016 εδώ >>, όταν οι αρμόδιοι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ αρχικά θεωρούσαν το θέμα χαμένο και έπειτα από τις αντιδράσεις μας, το θέμα επιλύθηκε. Αντίστοιχα, χαμένο το θεωρούσαν και για το 2017. Δείτε τις απαντήσεις του Υπουργού Εξωτερικών σε σχετική επιστολή των βουλευτών των νησιών εδώ >> και εδώ >>.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση