Τα νέα μου

Προεκλογικές εξαγγελίες και όχι πραγματική πρόοδος στο Δικαστικό Μέγαρο της Χίου

Ο κ. Νότης Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με το Δικαστικό Μέγαρο Χίου.

«Με … προεκλογικό άρωμα είναι η τελευταία απάντηση που λάβαμε για το Δικαστικό Μέγαρο της Χίου.

Μετά από τέσσερα χρόνια, η εταιρεία «Κτηριακές Υποδομές», μέσω του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών, μας ενημερώνει ότι «η εκκαθάριση της εν ισχύ εργολαβίας προγραμματίζεται για τον Ιούνιο 2019 και επικαιροποιούνται τα τεύχη Δημοπράτησης του υπολειπόμενου έργου με στόχο να δημοπρατηθεί το Σεπτέμβριο του 2019». Η απάντηση έχει ημερομηνία 22 Ιανουαρίου 2019.

Στο προηγούμενο, ανάλογου περιεχομένου, έγγραφό τους, μόλις τρεις εβδομάδες νωρίτερα, στις 4 Ιανουαρίου, δεν αναφέρουν καμία ημερομηνία, παρά αρκούνται να επαναλάβουν τα όσα σταθερά αναφέρουν από το 2016.

Τι μεσολάβησε λοιπόν και μέσα σε λίγες μέρες καλύφθηκε η αδράνεια τεσσάρων ετών;   

Δυστυχώς, φοβόμαστε ότι πρόκειται για μια ακόμη προεκλογική εξαγγελία για να κατευναστούν τα πνεύματα και όχι για πραγματική πρόοδο.

Η αδιαφορία των υπηρεσιών και της ηγεσίας των συναρμόδιων Υπουργείων, για το συγκεκριμένο έργο, μας κάνει να αμφισβητούμε ευθέως τα όσα μας απαντούν. Μια τετραετία δεν τους ήταν αρκετή για την παραλαβή και επαναδημοπράτηση του έργου.

Εμείς, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και να ελέγχουμε τη συνέπεια των όσων εγγράφως μας κοινοποίησαν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι προφανές ότι καμιά εργασία δεν θα ξεκινήσει πριν το 2020, στην καλύτερη περίπτωση, με το ημιτελές κτήριο να φθείρεται μέρα με την ημέρα.»

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση