Τα νέα μου

Δήλωση Νότη Μηταράκη για τη νέα παράταση στην καταβολή εισφορών στον ΕΦΚΑ

Δήλωση Νότη Μηταράκη για τη νέα παράταση στην καταβολή εισφορών στον ΕΦΚΑ

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφορικά με την παράταση που δόθηκε στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.

“Από λάθος σε λάθος και από αναβολή σε αναβολή: Έτσι εξελίσσεται η αποστολή των ειδοποιητηρίων και η πληρωμή των εισφορών για εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους.

Εργαζόμενοι με μπλοκάκια, αυτοαπασχολούμενοι και επιστήμονες έχουν μπει σε ένα φαύλο και ατέρμονο κύκλο ταλαιπωρίας, εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης να εφαρμόσει το νόμο που ψήφισε και να στείλει εγκαίρως και σωστά τα ειδοποιητήρια: μια διαδικασία που δεν έπρεπε να εφευρεθεί, αλλά απλά να  προσαρμοστεί στο νέο νόμο.

Πρώτα οι εγκύκλιοι που καθυστερούσαν, στη συνέχεια τα νομοθετικά κενά, τα λάθη στο μητρώο και τα ειδοποιητήρια, συνθέτουν το σκηνικό της διάλυσης. Η παράταση που δόθηκε ήταν απαραίτητη, γιατί αλλιώς οι ασφαλισμένοι θα βρισκόντουσαν ασυνεπείς χωρίς καμία δική τους υπαιτιότητα, και υπόλογοι για τα λάθη της κυβέρνησης.

Δεν αλλάζει όμως το γεγονός ότι εδώ και μήνες όλοι οι ασφαλισμένοι βρίσκονται σε μια διαρκή σύγχυση. Δε μπορούν να προγραμματίσουν τις πληρωμές και τις υποχρεώσεις τους, δεν ξέρουν τι τους επιφυλάσσει το αύριο και εξαναγκάζονται σε «στάση πληρωμών» προς τον ΕΦΚΑ. Το επόμενο στάδιο θα είναι το κενό στα ταμεία και τα προβλήματα στην καταβολή συντάξεων.”

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση