Τα νέα μου

Κατάθεση Ν. Μηταράκη στην Εισαγγελέα Χίου για το θέμα του καταυλισμού της Σούδας

Ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, προσήλθε σήμερα αυτοβούλως στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, κα. Σπυριδούλα Σταυράτη και κατέθεσε έγγραφα για τον παράτυπο καταυλισμό της Σούδας στα πλαίσια της προανάκρισης που διεξάγεται, σε συνέχεια της σχετικής του ερώτησης υπ’ αριθμ. 2.244/107/27-12-2016 που είχε υποβάλλει στη Βουλή προς τους Υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εσωτερικών και Πολιτισμού & Αθλητισμού. Νωρίτερα ο κ Μηταράκης είχε επισκεφθεί τον καταυλισμό της Σούδας.

Μετά το τέλος της κατάθεσης, ο κ. Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ζήτησα να συναντηθώ με την Εισαγγελέα Χίου για να καταθέσω σχετικά με την προκαταρκτική έρευνα που ήδη διεξάγεται για το θέμα της Σούδας. Είναι εμφανές ότι υπάρχουν θέματα ασφαλείας, τα οποία αφορούν και τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τους ίδιους τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο χώρο. Είχα καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή τον Δεκέμβριο του 2016, για την οποία έλαβα απαντήσεις από τα Υπουργεία, με τις οποίες αποποιούνται τις ευθύνες τους για τη λειτουργία αυτού του παράτυπου καταυλισμού. Αυτά τα έγγραφα κατέθεσα σήμερα στην κα. Εισαγγελέα, ώστε να τα συνυπολογίσει στην έρευνα που πραγματοποιεί».

Επισυνάπτεται η ερώτηση και οι απαντήσεις των Υπουργών. Να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν έχει απαντήσει, ως όφειλε.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση