Τα νέα μου

Συνάντηση Γραμματέα Π.Ε. της Ν.Δ. κ. Αυγενάκη & αναπλ. Τομ. Εργασίας, Kοιν. Ασφάλισης & Κοιν. Αλληλεγγύης κ. Μηταράκη με προεδρεία ΠΟΣΕ - ΙΚΑ & ΠΟΠΟΠΚ

Συνάντηση Γραμματέα Π.Ε. της Ν.Δ. κ. Αυγενάκη & αναπλ. Τομ. Εργασίας, Kοιν. Ασφάλισης & Κοιν. Αλληλεγγύης κ. Μηταράκη με προεδρεία ΠΟΣΕ - ΙΚΑ & ΠΟΠΟΠΚ

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης συναντήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 6 Απριλίου, με τα προεδρεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Ι.Κ.Α. (ΠΟΣΕ – Ι.Κ.Α.) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΠΚ), στα γραφεία του Κόμματος.

 

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και ο αναπληρωτής Τομεάρχης ενημερώθηκαν για τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες του ΕΦΚΑ, τις ανατροπές που έφερε σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους ο νόμος Κατρούγκαλου και τα προβλήματα των εργαζομένων στους ασφαλιστικούς φορείς.

Μετά το τέλος της συζήτησης, ο κ. Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συνεχίζοντας τον ουσιαστικό διάλογο για το ασφαλιστικό με κοινωνικούς φορείς, συναντηθήκαμε, σήμερα, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων των ασφαλιστικών φορέων, ο οποίος θα συνεχιστεί και τους προσεχείς μήνες.

Καταλήξαμε σε κοινές διαπιστώσεις για τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες του νόμου Κατρούγκαλου και του ΕΦΚΑ: Προχειρότητα στον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση νομοθετεί και εφαρμόζει τους νόμους, δυσλειτουργίες στην έκδοση συντάξεων και την είσπραξη εσόδων, ταμειακά προβλήματα, στάση πληρωμών προς προμηθευτές με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να στερούνται βασικών υλικών. Τα προβλήματα επιτείνονται από την πολιτική αδιαφάνειας και ”κλειστών θυρών” που εφαρμόζει ο ΕΦΚΑ και το Υπουργείο, αποκλείοντας κάθε διάλογο και συνεννόηση.

Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι μοναδική διέξοδος είναι η μείωση και των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, με αντίστοιχη μείωση των κρατικών δαπανών, ώστε να ανασάνει η οικονομία. Να προσελκύσουμε επενδύσεις και να δημιουργήσουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα τονώσουν το ασφαλιστικό μας σύστημα».

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση