Τα νέα μου

Αντί η Διοίκηση του ΕΦΚΑ να λύνει τα προβλήματα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, μετακινεί αυθαίρετα υπαλλήλους

Αντί η Διοίκηση του ΕΦΚΑ να λύνει τα προβλήματα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, μετακινεί αυθαίρετα υπαλλήλους

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφορικά με τις ακούσιες μετακινήσεις υπαλλήλων του ΕΦΚΑ:

«Με αυθαίρετες μετακινήσεις και μεταθέσεις εν μέσω μάλιστα των αργιών του Πάσχα, η διοίκηση του ΕΦΚΑ προσπαθεί να καλύψει τις δικές της αποτυχίες.

Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα, γιατί η Διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στη σύσταση Υπηρεσιακού Συμβουλίου, με ποια κριτήρια γίνονται οι τοποθετήσεις και αντικαταστάσεις Διευθυντών και Τμηματαρχών, αλλά και οι μετακινήσεις υπαλλήλων, μεταξύ αυτών και εκλεγμένου συνδικαλιστή της Νέας Δημοκρατίας.

Την ώρα που δρομολογείται η περικοπή της προσωπικής διαφοράς, η εισπραξιμότητα των εισφορών δεν ξεπερνά το 65% θέτοντας σε κίνδυνο τις συντάξεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα περιμένουν για μήνες την εκκαθάριση των εισφορών τους, η διοίκηση του ΕΦΚΑ αντί να προσπαθεί να δώσει λύσεις, αναλώνεται στο να μετακινεί υπαλλήλους με αδιαφάνεια και αμφισβητήσιμα κριτήρια.

Το Υπουργείο Εργασίας πρέπει άμεσα να πάρει θέση, να προχωρήσει η σύσταση Υπηρεσιακού Συμβουλίου και να δοθεί έμφαση στα ουσιαστικά προβλήματα του ασφαλιστικού».

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση