Τα νέα μου

Απάνθρωπες οι προβλέψεις του νόμου Κατρούγκαλου για τις συντάξεις χηρείας

Απάνθρωπες οι προβλέψεις του νόμου Κατρούγκαλου για τις συντάξεις χηρείας

Ο κ. Μηταράκης, αν. Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Χίου, συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α., και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ειδική αυτή κοινωνική ομάδα, συνεπεία του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα με το Σύλλογο ΑΞ.Ι.Α. και είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τις εκπροσώπους τους, οι οποίες δίνουν ένα ιδιαίτερα δυναμικό και αξιέπαινο αγώνα. Διαπίστωσα, ιδίοις όμμασι, ότι εξαιτίας των απάνθρωπων προβλέψεων του νόμου Κατρούγκαλου, οι οικογένειες αυτές έχουν να αντιμετωπίσουν (εκτός από την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου) και την αναλγησία της πολιτείας που συχνά τις φέρνει αντιμέτωπες με το φάσμα της ανέχειας.

Είναι χρέος όλων μας, και εμείς στη Ν.Δ. θα δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση, να αναζητήσουμε δίκαιες λύσεις για τις συντάξεις χηρείας. Πρέπει να εξετάσουμε εναλλακτικές που θα αντικατοπτρίζουν τις εισφορές που έχει καταβάλει και τα χρόνια εργασίας του θανόντα, αλλά και την υφιστάμενη πραγματικότητα, ενώ θα πρέπει να προσπαθήσουμε για την ένταξη ή επανένταξη του επιζώντα ή της επιζήσασας συζύγου στην αγορά εργασίας, για τις περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός της κυβέρνησης προς όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα προς ιδιαίτερες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.»

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση