Τα νέα μου

Η κυβέρνηση αντί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σεισμού, δημιουργεί κατάφωρες αδικίες σε βάρος των Χιωτών μαθητών

Η κυβέρνηση αντί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σεισμού, δημιουργεί κατάφωρες αδικίες σε βάρος των Χιωτών μαθητών

Ο κ. Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την υπουργική απόφαση που ουσιαστικά αφήνει το νομό Χίου εκτός των ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους υποψήφιους των Πανελληνίων εξετάσεων.

«Οι Χιώτες μαθητές αποκλείονται στην ουσία από τη διεκδίκηση των επιπλέον θέσεων που δόθηκαν υποτίθεται ως αντιστάθμισμα στην ταλαιπωρία που υπέστησαν λόγω της σεισμικής δραστηριότητας του Ιουνίου.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν έδωσε κανένα λόγο και καμία εξήγηση για αυτή τη διάκριση σε βάρος του νησιού μας. Δε μας εξηγεί βάσει ποιας λογικής ένας μαθητής με αποτελέσματα του 15 να πάρει τη θέση από μαθητή του 18. Και κυρίως δεν εξηγεί, γιατί υπάρχει αυτή η διάκριση μεταξύ των μαθητών, όταν (με εξαίρεση την κοινότητα της Βρίσας που επλήγη πολλαπλά), οι υπόλοιποι μαθητές υπέστησαν την ίδια ταλαιπωρία και αναστάτωση και στις δύο περιοχές. Η κυβέρνηση δημιουργεί αντιπαλότητες μεταξύ των δύο περιοχών, όταν έπρεπε απλά να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σεισμού.

Ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί στη Χιακή κοινωνία αυτή την υπουργική απόφαση. Θα διορθώσει λοιπόν το Υπουργείο αυτή την απαράδεκτη απόφαση που δημιουργεί υποψηφίους 2 ταχυτήτων ή απλά φωνάζουν κάποιοι για εσωτερική κατανάλωση και μόνο;» 

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση