Τα νέα μου

Μηταράκης: Να αποδοθούν ευθύνες για τη βεβήλωση του αρχαιολογικού χώρου στη Σούδα

Ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις φθορές στο Κάστρο της Σούδας, μετά την απομάκρυνση του παράνομου καταυλισμού:

"Καθώς ο παράνομος καταυλισμός κλείνει, φαίνονται οι εικόνες καταστροφής στο Κάστρο της Σούδας.

Από την πρώτη στιγμή στάθηκα δίπλα στους κατοίκους και στο δίκαιο αίτημά τους για να φύγει ο καταυλισμός, ο οποίος όπως προκύπτει ούτε άδεια είχε, ούτε τηρούσε τους κανόνες υγιεινής και πυρασφάλειας.

Ο καταυλισμός της Σούδας στήθηκε χωρίς λογική και σχέδιο. Χωρίς κανένα σεβασμό προς την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, ούτε προς την ιστορία του ίδιου του μνημείου. Στις επανειλημμένες οχλήσεις μου η πολιτεία κώφευε. Η Ύπατη Αρμοστεία το ίδιο. Το Υπουργείο Πολιτισμού απαντούσε στις ερωτήσεις μου σαν ένας ουδέτερος παρατηρητής. Μάλλον ήταν πολύ απασχολημένο με την προστασία του Αρχαιολογικού χώρου στο Ελληνικό….

Τα  αποτελέσματα φάνηκαν, με την βεβήλωση του αρχαιολογικού χώρου. Εξόφθαλμες φθορές στο μνημείο που χρησιμοποιήθηκε ως στήριγμα για σκηνές και ως μάντρα οικοδομικών υλικών. Σκουπίδια παντού. Οι εικόνες καταστροφής αναπόφευκτα θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Μας εκθέτουν ως χώρα, καθώς αποδεικνύουν την αδιαφορία και την εγκληματική αμέλεια των αρχών, αλλά και το τίμημα που πλήρωσε ο Χιακός λαός.

Κατέθεσα εν νέου σχετική ερώτηση και αναμένω να αποδοθούν ευθύνες για τις πράξεις και παραλείψεις των υπευθύνων.

Ενώ η Κυβέρνηση παραμένει απούσα, χωρίς σχέδιο για την μεταναστευτική κρίση.

Σχέδιο το οποίο πρέπει να εξασφαλίζει την ταχύτατη αποσυμφόρηση του νησιού, καθώς και τον διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών.

Και φυσικά είμαι κάθετα αντίθετος, για εθνικούς λόγους, στη μόνιμη παραμονή μεταναστών στην παραμεθόριο περιοχή της Χίου."

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση