Τα νέα μου

Ο Σλοβάκος Υπουργός Εξωτερικών στη δομή του Ελαιώνα

Η κοινή μας επίσκεψη με τον Σλοβάκο Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Ivan Korčok στη δομή του Ελαιώνα, ήταν μια ευκαιρία να παρουσιάσω στους εταίρους μας τις προκλήσεις αλλά το βαρύ φορτίο που σηκώνει η ελληνική κοινωνία και να τονίσω την ανάγκη να υπάρξει ακόμα πιο έμπρακτη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό.

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, επισκευθήκαμε την ασφαλή ζώνη στη δομή του Ελαιώνα, όπου διαμένουν τα ασυνόδευτα ανήλικα και συνομιλήσαμε τόσο με το προσωπικό του ΕΟΔΥ όσο και με προσωπικό της δομής, για την καθημερινή ζωή, τις συνθήκες εργασίας και διαμονής, τα μέτρα υγειονομικής προστασίας λόγω Covid 19, αλλά και την υγειονομική περίθαλψη.   

Ο Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακίας κ. Ivan Korčok, ανέφερε:

“Κατά την επίσημη επίσκεψή μας στην Ελλάδα συναντήθηκα με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών και θα ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτή την ευκαιρία για να εκφράσω την αναγνώρισή και τον σεβασμό μας στην Ελλάδα γι’ αυτό που κάνει, για τον τεράστιο φόρτο δηλαδή που έχει αναλάβει σε σχέση με τη μεταναστευτική κρίση. Μια κρίση στην οποία η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν επωμιστεί να παρέχουν στέγη και καταφύγιο σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό για ότι έχει κάνει και να πω ότι η Σλοβακία, όντως βλέπει το μεταναστευτικό ως ευρωπαϊκό πρόβλημα και γι’ αυτό παρέχουμε οικονομικούς πόρους. Υπογράφουμε τώρα μια συμφωνία με τον ΔΟΜ, η με την οποία προσανατολίζεται στην ενίσχυση της παροχής ιατρικών υπηρεσιών, ώστε να συμβάλουμε στην ελάφρυνση του ελληνικού συστήματος υγείας, το οποίο επιβαρύνεται από όλους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα ως μετανάστες. Τα σέβη μου στην Ελλάδα.”

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση