Τα νέα μου

Παράδοση - παραλαβή Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου

Η σημερινή τελετή παράδοσης-παραλαβής αποτελεί μία ιδιαίτερη, συγκινησιακά φορτισμένη ημέρα για το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Μια μέρα, όπου κυριαρχούν ανάμεικτα συναισθήματα σε όλους μας. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδίας τον φίλο, Γιώργο Κουμουτσάκο, για την πολύτιμη προσφορά του. Η εμπειρία του στα ζητήματα μετανάστευσης, αλλά και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, αποτέλεσε οδηγό στα πρώτα βήματα του Υπουργείου μας, αλλά και εφόδιο στην - μέχρι στιγμής - πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το νέο, ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. Όπου υπό το συντονισμό του Γιώργου Κουμουτσάκου δημιουργήθηκε ισχυρό μέτωπο των χωρών πρώτης υποδοχής. Δουλέψαμε για την αποτροπή ανθρωπιστικής κρίσης που ελλόχευε μετά τον εμπρησμό της Μόριας, για όσα άμεσα χρειαζόμασταν και τον συντονισμό για την παραλαβή της ανθρωπιστικής βοήθειας. Όπως εργαστήκαμε μαζί, για τα προγράμματα μετεγκατάστασης προσφύγων, αιτούντων άσυλο και ασυνόδευτων ανηλίκων σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Θέλω να καλωσορίσω με χαρά τη Σοφία Βούλτεψη στο Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου. Της εύχομαι καλή δύναμη, στο σημαντικό και δύσκολο έργο που καλείται να αναλάβει. Η ένταξη, αποτελεί μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της Εθνικής Στρατηγικής για την Μετανάστευση 2020-21, κάτι που επανεπιβεβαιώνει και ο Πρωθυπουργός, με την δημιουργία σχετικής θέσης Υφυπουργού. Θέση που στελεχώνει με την Σοφία Βούλτεψη. Η οποία γνωρίζει καλά τις εξελίξεις στο Μεταναστευτικό, από την αρχή της μεταναστευτικής κρίσης και τοποθετείται με συνέπεια στο δημόσιο λόγο. Η εργατικότητά της και το πάθος της για κάθε τι που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας, είναι τα εχέγγυα για σημαντικό έργο.


 

 

 

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση