Τα νέα μου

Εθνοφυλακή: Θετικός ο ΥΕΘΑ, αρνητικός ο Σκουρλέτης

Εθνοφυλακή: Θετικός ο ΥΕΘΑ, αρνητικός ο Σκουρλέτης

Άρθρο του armynow.net σχετικά με τις απαντήσεις των Υπουργών στην αναφορά του κ. Νότη Μηταράκη, βουλευτή Χίου, για την εξαίρεση συμμετοχής των Τμημάτων Εθνοφυλακής στις παρελάσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Εθνοφυλακή: Δύο απαντήσεις έφτασαν στην Βουλή για την παρέλαση. Ο Π. Σκουρλέτης λέει πως η Εθνοφυλακή δεν κάνει παρέλαση. Ο ΥΕΘΑ λέει πως κάνει.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος σε απάντηση της σχετικής αναφοράς που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Νότης Α. Μηταράκης, με θέμα «Εξαίρεση των Τμημάτων Εθνοφυλακής να συμμετέχει στις παρελάσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου»  αναφέρει σαφώς πως:

«όπως είχα δηλώσει και στη Βουλή των Ελλήνων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου η παρέλαση τµηµάτων Εθνοφυλάκων πραγματοποιήθηκε, με εθελοντική συμμετοχή, σε όλες τις πόλεις στις οποίες διεξήχθη στρατιωτική παρέλαση, υπό Στρατιωτικό Διοικητή, τον έχοντα το Γενικό Πρόσταγµα της παρέλασης.»

Από την άλλη πάλι ο Πάνος Σκουρλέτης υπεραμύνεται της απαγόρευσης λέγοντας πως έτσι γίνεται πάντα με την Εθνοφυλακή.

Πιο αναλυτικά αναφέρει: Σε απάντηση της ανωτέρω Αναφοράς, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Παναγιώτης Μηταράκης, µε θέµα «Εξαίρεση των Τµηµάτων Εθνοφυλακής να συµµετέχουν στις παρελάσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου», κατά λόγο αρµοδιότητας, σας γνωρίζουµε ότι στις εγκυκλίους που εκδίδονται από το Υπουργείο Εσωτερικών για τον εορτασµό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, παγίως υφίσταται η συγκεκριµένη πρόβλεψη για τη µη παρέλαση των Ταγµάτων Εθνοφυλακής.

Συμπέρασμα; Μάλλον δεν βγαίνει αν και καλό θα ήταν η κυβέρνηση να καταλήξει σε μια γραμμή πριν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου!

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

October 11, 2021
October 11, 2021
October 08, 2021
October 08, 2021
October 08, 2021

Αναζήτηση