Τα νέα μου

Συνάντηση του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ν.Δ. με το προεδρείο του ΣΕΒ

Συνάντηση του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ν.Δ. με το προεδρείο του ΣΕΒ

Στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, πραγματοποιήθηκε σήμερα 6/11/2018 στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), συνάντηση εκπροσώπων του Προεδρείου από τον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Φέσσα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Άκης Σκέρτσο και τον Διευθυντή Απασχόλησης του ΣΕΒ κ. Χρήστο Ιωάννου με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Βρούτση Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ.κ. Θεόδωρο Καράογλου και Νότη Μηταράκη Αν. Τομεάρχες Εργασίας και τα επιτελεία τους.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι θέσεις του ΣΕΒ και οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας σε ότι έχει να κάνει με τις πολιτικές απασχόλησης, τα εργασιακά θέματα, την αδήλωτη εργασία, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, την διαδικασία καθορισμού του κατώτατου μισθού, τον σημαντικό ρόλο των κοινωνικών εταίρων και του κοινωνικού διαλόγου. Επίσης, συζητήθηκαν το μείζον ζήτημα των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών για επιχειρήσεις και εργαζόμενους, το ύψος και η διαδικασία απονομής των συντάξεων.

Η Νέα Δημοκρατία, παραμένει προσηλωμένη και συνεχίζει τον κοινωνικό διάλογο, που αποτελεί ουσία και οξυγόνο της δημοκρατίας με τους κοινωνικούς εταίρους. Συζητά τα μεγάλα και φλέγοντα προβλήματα και τις ανοιχτές προκλήσεις για την αγορά εργασίας, τις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους ελευθέρους επαγγελματίες και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Η συνάντηση με το Προεδρείο του ΣΕΒ ήταν γόνιμη και εποικοδομητική. Ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα με συνάντηση που θα ακολουθήσει με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση