Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου

Επισκέψεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου σε Λέσβο και Χίο

Επισκέψεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου σε Λέσβο και Χίο

«Επισκέψεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου σε Λέσβο και Χίο»

«Συνάντηση με τοπικούς φορείς και ενημέρωση για τον συντονισμό και την εφαρμογή των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο»

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, μετέβη σήμερα στη Λέσβο και στη Χίο, όπου συγκάλεσε σειρά συσκέψεων με σκοπό την ενημέρωση για δύο θέματα σχετικά με τη χθεσινή απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ): Την αναβάθμιση -σε μέγιστο επίπεδο- των μέτρων φύλαξης των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας και την προσωρινή αναστολή της υποβολής αιτήσεων ασύλου όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα. 

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λέσβο, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, κ. Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Κύτελης, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, κ. Βέρρος, ο Βουλευτής της ΝΔ του νησιού, κ. Αθανασίου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες. Αντίστοιχα, στη σύσκεψη της Χίου συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Μπουγδάνος, ο Δήμαρχος του νησιού, κ. Κάρμαντζης, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά την ενημέρωση, η συζήτηση επικεντρώθηκε στον συντονισμό και την εφαρμογή των αποφάσεων σε Περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

 

 

 

Αναζήτηση