Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου

«Επίσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, στη Λέρο»

Νότης Μηταράκης: «Αναγκαία η μείωση των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες»

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, μετέβη, σήμερα, στη Λέρο, όπου και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς. Ο κ. Μηταράκης επισκέφθηκε τη Μονάδα Πρότυπης Παραγωγής Φαγητού του νησιού, με στόχο την κάλυψη των αναγκών των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, η οποία απασχολεί συνολικά 45 ντόπιους εργαζομένους. Κατόπιν, επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού, όπου και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί από το προσωπικό του. Εν συνεχεία, συναντήθηκε με εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πολεμικού Ναυτικού, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά για την συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. Τέλος, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Λέρου, κ. Κόλια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, συγκέντρωσε η συνάντηση που προηγήθηκε μεταξύ του κ. Μηταράκη και της Ένωσης Ξενοδόχων της Λέρου. Και αυτό γιατί ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου έγινε αποδέκτης του αιτήματος τους για αύξηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων της καλοκαιρινής περιόδου, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης του νησιού. Μετά από σχετική επικοινωνία που πραγματοποίησε με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και με την ακτοπλοϊκή εταιρεία, ο κ. Μηταράκης ανακοίνωσε πως το καλοκαίρι θα προστεθεί ένα ακόμη ακτοπλοϊκό δρομολόγιο στη Λέρο εν όψει της θερινής περιόδου.

Αμέσως μετά, ο κ. Μηταράκης μετέβη στο  Δημαρχείο, όπου και συμμετείχε στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπογράμμισε πως το Μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που απαιτεί ευρωπαϊκή, αλλά και εθνική αλληλεγγύη, με τη τελευταία να επιτυγχάνεται μέσω της στενής συνεργασίας Κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου προσέθεσε ότι «στόχος της Κυβέρνησης μας είναι η μείωση των ροών μέσα από την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και το νέο πλαίσιο επιστροφών». «Παράλληλα, κρίνουμε ως αναγκαία τη μείωση των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Για αυτό και προωθούμε νομοθετικές παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανακούφιση των νησιών μας, που ακόμη και σήμερα, σηκώνουν δυσανάλογο βάρος», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Αναζήτηση